2009-mia-domenico-455-unsplash 2007-dan-counsell-365835-unsplash 2011-igor-ovsyannykov-219666-unsplash 2002-shawnn-tan-265187
Welke gordijnen maak je in welke slaapkamer?

Welke gordijnen maak je in welke slaapkamer?

[Gastbijdrage] Gordijnen en slaapkamers, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Want zeg nu zelf, hoe behaaglijk voelt het wel niet om de ramen te kunnen beschutten 's avonds? Zonder gordijnen voelt een slaapkamer onbestemd aan. Maar bovenal zijn gordijnen, in welke vorm dan ook, vrijwel noodzakelijk in een slaapkamer om inkijk en licht van buiten te kunnen tegenhouden. Alleen, welke gordijnen kies en maak je in welke slaapkamer? Hoewel dit natuurlijk een puur persoonlijke keuze blijft, valt er voor verschillende soorten gordijnen te kiezen in de slaapkamer. Wij nemen de meest gangbare soorten slaapkamergordijnen met je door in dit artikel.

Welke gordijnen kies je Welke gordijnen kies je voor de slaapkamer?

Voor welke gordijnen je kiest in de slaapkamer hangt samen met persoonlijke voorkeur, maar ook met het type raam wat aanwezig is in je slaapkamer. Bij een grote raampartij ligt het meer voor de hand om te kiezen voor overgordijnen, dan dat dit het geval is bij kleinere ramen. Zijn er bijvoorbeeld 3 kleinere ramen aanwezig in een slaapkamer, dan zijn plissé, rol- of vouwgordijnen een prima keuze. Zij nemen geen ruimte in beslag en tonen niet propperig, in tegenstelling tot gordijnen in dat geval. Dit geldt eigenlijk voor ieder type slaapkamer, dus ook die van je kind.

Gordijnen kinderkamer Gordijnen voor de kinderkamer

Kinderen kunnen soms bang zijn in het aardedonker. Voor een jong kind zijn verduisterende gordijnen daardoor meestal geen geschikte oplossing. Vrolijke rol- of vouwgordijnen zijn dat wel. Ze laten nog net voldoende licht van buiten door, zodat je kind nog kan zien in zijn of haar slaapkamer. Wordt je kind wat ouder, dan kan het zelf aangeven of het geheel verduisterende gordijnen zou willen.

Welk type gordijnen Welk type gordijnen zijn het meeste geschikt voor de slaapkamer?

Er zijn verschillende soorten gordijnen geschikt voor de slaapkamer, namelijk:

Welk gordijn Welke gordijnen tot slot

Welk gordijn type je ook kiest, zorg dat er aan de zijkant van het raamkozijn geen kieren overblijven, want anders kun je last krijgen van lichtinval aan de zijkant van het raam, wat een onaangenaam effect oplevert.

[ Gastauteur Welke gordijnen :] Decorette helpt je graag bij het verwezenlijken van een droominterieur, ook voor de kinder- en slaapkamer, met persoonlijk interieuradvies.
[ Foto :] door Pixabay.


Ontvang gratis updates zoals over welke gordijnen

 

 

20-10-2022

Tags: Welke gordijnen slaapkamer wonen

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl