2009-mia-domenico-455-unsplash 2007-dan-counsell-365835-unsplash 2011-igor-ovsyannykov-219666-unsplash
Zo maak je meer rendement op je geld

Zo maak je meer rendement op je geld

Geld uitgeven is natuurlijk makkelijk en heel verleidelijk. Je geeft vaak geld uit. Je moet boodschappen doen, je telefoonrekening betalen, de huur betalen, je auto betalen en ga zo maar door. Natuurlijk is het af en toe nodig om nieuwe kleding te halen of even naar de kapper te gaan. Als je dat allemaal optelt gaat het erg snel met je geld. Het is daarom altijd handig om bij te houden wat je uitgeeft. Maar ook wat er binnenkomt. Zo kun je precies bijhouden wat er met je geld gebeurt en kun je zien hoeveel geld je opzij kunt zetten om te sparen. Het is slim om altijd wat geld achter de hand te houden mocht je het later nodig hebben. Zo maak je ook nog eens rendement op je geld...

Drie financiële tips en tricks

Hieronder geven we drie generiek tips om goed met je vermogen om te gaan. Doe er je financiële voordeel mee.

beleggen in huizen 1. Beleggen in huizen voor rendement op je geld

Wanneer mensen beginnen met beleggen in huizen maken ze vaak fouten in het begin. Om dat te voorkomen zullen we in dit artikel de belangrijkste tips bespreken. Een veel voorkomende fout is het feit dat veel mensen gevoelsmatig handelen. Dit zou niets uitmaken als je een huis voor privégebruik zou kopen. Maar dat is niet het geval. Probeer deze valkuil te voorkomen. Een andere goede tip is: emoties en geld gaan niet samen. Wanneer je je laat overmannen door emoties, loop je kans teveel te betalen in plaats van te onderhandelen. Ook is het belangrijk om van tevoren goed te plannen. Je moet duidelijke doelen stellen. Dan heb je gewoon de grootste kans om goed te slagen.

De impulsaankoper heeft teveel haast. Zo'n soort aankoper zal snel een aankoop doen. Een roekeloze aankoop. Voorkom dit. Het is altijd beter om tien keer na te denken over je aankoop dan dit gehaast te doen. Het beste is eigenlijk het bewandelen van de gulden middenweg. Niet te impulsief maar ook niet te afwachtend waardoor er geen actie meer wordt ondernomen. Leer ook veel. Vergaar veel kennis en informatie. Zo kun je betere investeringsbeslissingen nemen. Als je een pand heb gekocht, is het natuurlijk zo dat er onverwachte kosten kunnen ontstaan zoals langere leegstand periodes of onderhoudskosten. Zet daarom een deel van de huurinkomsten opzij. Je kunt ook slim besparen met huisisolatie als je huurders 'exclusief zitten'.

crypto investeren 2. Rendement op je geld door te investeren in Crypto

Cryptogeld of Cryptocurrency is digitaal geld. Om te kunnen beginnen moet je eerst een broker vinden, via zijn platform kun je cryptomunten kopen of verkopen. EToro is hier een goed voorbeeld van. Deze is aan te raden omdat ze een aantal tools aanbieden zodat je je weg kunt vinden als je net begint. Hierna maak je een account aan. Dit kan makkelijk via hun website. Hierna stort je geld op je beleggingsrekening en wanneer je weet welke munt je wilt kopen, vul je de naam van de munt in in de zoekbalk. Daarna geef je aan voor welk bedrag je wilt investeren. Je gekochte munten bewaar je in je online wallet. Bij een broker krijg je automatisch toegang tot een wallet.

uitgaven bijhouden 3. Bijhouden wat je uitgeeft en wat er binnenkomt

Bijhouden wat je inkomsten en uitgaven zijn geeft een gerust gevoel. Je weet waar je geld heen gaat en ook hoeveel je kunt besparen. Begin met het bijhouden van je inkomsten. Zoals je loon, uitkering of toeslagen. Hetzelfde kun je doen voor je uitgaven. Verdeel deze in je vaste lasten (zoals je huur of hypotheekaflossing of je zorgverzekering en dagelijkse uitgaven. Verdeel al je uitgaven in categorieën. Je berekent hoeveel je per categorie per maand uitgeeft. Je kunt ook een budget vaststellen. Kijk dan ook of je op bepaalde dingen kunt besparen.

Bepaal als laatste hoeveel je per maand kunt besparen. Dit kan ook online. Om het makkelijk te maken een laatste tip, om al deze stappen handig te realiseren zijn er ook apps, zoals:

Meer tips voor rendement op je geld?

Laat je aanvullende tip voor meer rendement op je geld weten via onze contactpagina. Zo wordt dit blog steeds completer. Lees meer financiële tips via de startpagina Financieel.

[Foto:] Kristina Paukshtite via Pexels


Ontvang gratis updates zoals dit artikel over rendement op je geld

 


16-12-2021

Tags: rendement op je geld financieel investeren

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl