2009-mia-domenico-455-unsplash 2007-dan-counsell-365835-unsplash 2011-igor-ovsyannykov-219666-unsplash 2002-shawnn-tan-265187
Mogelijke oogcorrecties voor een frisse look

Mogelijke oogcorrecties voor een frisse look

Zie je een vermoeid gezicht in de spiegel? Of schatten mensen je ouder dan je bent? Dat kan veroorzaakt worden door wallen onder je ogen of hangende oogleden. Daarbij is ook verhullende make-up aanbrengen op je oogleden lastiger vanwege de overtollige huid. Biedt het zoveelste gezichtsmaskertje ook niet meer? Laat je dan eens informeren over een kleine huidcorrectie rond de ogen om een meer uitgeruste en frisse uitstraling terug te krijgen. ZoMaakJe.nl noemt hier de mogelijke oogcorrecties.

Reken je ook af met die sombere, wat boze blik?

Soorten ooglidcorrecties Soorten ooglidcorrecties

Je hebt voor een ooglidcorrectie onder plaatselijke of algehele narcose bij de plastisch chirurg twee keuzemogelijkheden:

1. Een bovenooglidcorrectie

Als je ooglid amper of zelfs niet meer te zien is en je oogleden in rust lager hangen en zwaarder voelen, komt een bovenooglidcorrectie toch in beeld. Waarschijnlijk kost het je ook gewoon meer energie om je ogen echt geheel open te houden; de bekende vermoeide ogen hebben helaas hun intrede gedaan... Het kan zelfs al zo zijn dat je lastiger naar boven of opzij kunt kijken als je ontspannen naar voren kijkt. Dat hangt dan af van een diagonaal of horizontaal hangend aspect van je bovenoogleden. Voorwaarde voor zo'n huidingreep is wel dat je genoeg huid over moet hebben om te verwijderen. Met een indicatie kan je dit laten checken bij de plastisch chirurg.

2. Een onderooglidcorrectie

Als je wallen overdag zichtbaar zijn en er overtollig huid onder je ogen zit, kan je denken aan een onderooglidcorrectie. De wallen onder je ogen laten je er helaas vermoeid of ouder uit zien. Een consult bij een plastisch chirurg kan uitwijzen of je een indicatie hebt voor deze huidcorrectie. De ooglidcorrectie kan als huidresectie al dan niet met aanpassing van de vetpockets of een verstrakking van de ooglidspier. Een andere optie is de Hamra-techniek waarbij het vet onderhuids wordt verplaatst naar de groef tussen je neus en ogen. 

wenkbrauwlift Combinatie met een wenkbrauwlift

Als je wenkbrauwen en je voorhoofdhuid minder elastisch zijn geworden, zakken de wenkbrauwen af tot onder de botranden van je oogkassen. Resultaat is een niet zo fraaie huidplooi op je bovenoogleden. Mogelijk ben je dan toe aan een wenkbrauwlift die je heel goed kunt combineren met een bovenooglidcorrectie.

Mogelijke ooglidcorrecties door wie Ooglidcorrecties door wie?

In Nederland mag elke arts met een basisopleiding kleine operaties zoals ook genoemde ooglidcorrecties uitvoeren. Besef wel goed dat kennis en vaardigheden van de plastisch chirurg, cosmetisch arts en de huisarts kunnen verschillen. Zo heeft een plastisch chirurg zowel een zesjarige opleiding tot basisarts gevolgd én nog eens zes jaar een specialisatie gedaan in plastische chirurgie. Dat is een sterke basis voor de beste cosmetische operaties.

opleiding voor ooglidcorrecties

Een huisarts heeft naast een opleiding tot basisarts een driejarige specialisatie tot huisarts afgerond maar daar maakt geen speciale opleiding in ooglidchirurgie van uit. Opvallend is dat elke basisarts zich cosmetisch arts mag noemen ook al heeft deze 'alleen' de zesjarige opleiding tot basisarts gevolgd en dus niet de opleiding tot plastische chirurgie! Ook de term oogarts biedt verwarring want deze arts richt zich vooral op de behandeling van oogziekten en alleen gedeeltelijk op de oogleden. Maar enkele oogartsen kunnen ook ooglidchirurgie uitvoeren. Kortom, ga voor de plastisch chirurg voor deze cosmetische chirurgische operaties. 

Overweging en voorlichting

Overweeg je een van bovenstaande behandelingen? Laat je dan eerst echt goed informeren tijdens een  vrijblijvend gesprek met een specialist of plastisch chirurg. Je huisarts weet vast ook de weg voor je.

Lees ook de minder ingrijpende tips voor een gezonde huid en andere beautytips >>

[Visuals Mogelijke oogcorrecties :] Foto van Anna Shvets via Pexels | Illustratie opleidingen met dank aan kliniekveldhoven.nl

 


Ontvang gratis updates zoals dit artikel over mogelijke oogcorrecties

 

29-03-2022

Tags: Mogelijke oogcorrecties Beauty

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl