2009-mia-domenico-455-unsplash 2007-dan-counsell-365835-unsplash 2011-igor-ovsyannykov-219666-unsplash 2002-shawnn-tan-265187
Hoe gebruik je kabelbinders bij je verhuizing?

Hoe gebruik je kabelbinders bij je verhuizing?

[Gastbijdrage] Verhuizen kan heel wat voeten in aarde hebben, vooral wanneer je er plots mee te maken krijgt. Waar begin je? Wat moet er allemaal wel niet geregeld worden? Een hoop, en dat geldt vooral bij het verhuizen van je ouders op leeftijd naar een aanleunwoning bijvoorbeeld. Want wat kan wel weg en wat moet blijven? Moeten er contracten worden omgezet? En hoe pak je na het uitzoeken van spullen de verplaatsing van meubelen en dergelijke aan? In dit artikel laten we je zien hoe je op praktische wijze kabelbinders kunt gebruiken; een handig hulpmiddel om de meest diverse voorwerpen bij elkaar te binden. Zo maak je het vast!

Kabelbinders, wat zijn dat?

Kabelbinders staan ook in de volksmond bekend als 'tyraps'. Het zijn kunststof binders, die door middel van ribbels -die als weerhaak fungeren- zeer strak aangetrokken kunnen worden. Zitten spullen eenmaal vast via kabelbinders, dan zijn ze eigenlijk alleen nog maar los te maken door de kabelbinder door te knippen. Welke spullen je zoal kunt samenbinden tot een compacte bundel nemen we hier met je door.

zwarte kabelbinders

Zo maak je het vast:


kabelbinders verhuizen Kabels en snoeren bij elkaar binden

Vrijwel ieder huishouden kent de nodige snoeren en kabels. Haal maar eens de spullen bij de tv weg en je komt al snel in een wirwar van draden terecht. Je bindt deze kabels gemakkelijk bij elkaar met enkele kabelbinders. Niet alleen tijdens de verhuizing is dit overigens praktisch, maar ook na de verhuizing kun je perfect op deze wijze snoeren wegwerken.

Tapijt vastmaken Tapijten oprollen en vastbinden

Oprolbare tapijten zijn zeer eenvoudig met kabelbinders vast te maken. Dit betekent geen gehannes meer met elastieken of touwen, maar gewoon na het oprollen een lange kabelbinder onder het tapijt doorschuiven en vasttrekken.

Kussens Kussens compact samenbinden

Kussens zijn perfect als bundel samen te binden met lange kabelbinders, zo krijg je compact pakketten in plaats van ruimtevreters.

Samenbinden van latten Samenbinden van latten en dergelijke

Verhuizen betekent helaas maar al te vaak bedden en kasten uit elkaar halen, anders passen ze simpelweg niet door de deuropening. Maar ook de constructie zelf overleeft het vaak niet goed als deze niet uit elkaar gehaald wordt. Kasten worden gammel en gaan uit het lood staan, waardoor deuren scheef kunnen komen te staan. Je zult ze dus uit elkaar moeten halen. Maar dan? Bind de latten samen die bij elkaar horen met kabelbinders. Dit groeperen is niet alleen handig voor een later moment, maar zorgt ook voor praktische voordelen. Je kunt zelfs verschillende kleuren kabelbinders gebruiken voor specifieke latten i.v.m. herkenbaarheid.

Tot slot

Kabelbinders zijn in vele afmetingen verkrijgbaar. Voor het samenbinden van kabels koop je meestal kabelbinders in de kleur van de kabels (wat doorgaans zwart is). Gebruik je kabelbinders voor een verhuizing, schaf dan verschillende maten (en eventueel kleuren) aan, zo weet je zeker dat alles wat je wilt samenbinden ook haalbaar is. Gelukkig zijn kabelbinders niet duur en bijzonder handig bij dergelijke klussen.

Kijk voor inspiratie voor je nieuwe woning in de Categorie Wonen >>

[ Foto's / auteur Kabelbinders verhuizing :] Tapijt oprollen door Ketut Subiyanto via Pexels, Tyraps van gastauteur Kortpack.

27-09-2022

Tags: Waarvoor gebruik je kabelbinders tijdens je verhuizing?

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl