2009-mia-domenico-455-unsplash 2007-dan-counsell-365835-unsplash 2011-igor-ovsyannykov-219666-unsplash 2002-shawnn-tan-265187
Maak je vloer niet stuk, koop de juiste stoelwielen

Maak je vloer niet stuk, koop de juiste stoelwielen

Iedereen heeft er wel eens mee te maken dat je thuis stoelen hebt staan die je wat makkelijker heen en weer wilt kunnen schuiven. Het is natuurlijk makkelijk om zomaar wieltjes te kopen die je onder de stoelen kunt bevestigen en deze te gebruiken, maar er is een aantal factoren waar je rekening mee moet houden om de juiste stoelwielen te kiezen. Wieltjes kopen voor een stoel is namelijk niet zo makkelijk als je zou denken.

Juiste stoelwielen keuze Harde of zachte wielen kiezen

Waar je zeker op moet letten is of je harde of zachte wielen moet kopen. Beide wielen hebben voordelen en nadelen. Zo zijn harde stoelwielen gemaakt van kunststof. Dit zijn wielen die vooral bedoeld zijn voor zachte ondergronden. Het is namelijk makkelijker om met dit soort wielen over vloerbedekking of vinyl te rijden. De stoel zal dan soepeler over de ondergrond kunnen rijden.

harde wielen

Dit zal anders zijn wanneer je met een zachte ondergrond kiest voor zachte wielen. In het geval van harde ondergronden, kun je bijvoorbeeld beter kiezen voor zachte ondergronden. Deze maken dan minder herrie op de vloer en glijden lekker zacht over de vloer.

wielsoorten Kiezen voor vaste wielen of zwenkwielen

Bij het kiezen van stoelwielen heb je de keuze uit zwenkwielen of vaste wielen. Maar waar kun je het beste voor kiezen? Als het de bedoeling is dat je veel manoeuvreert over de vloer dan is het handig om te kiezen voor zwenkwielen. Bureaustoelen zijn vaak voorzien van zwenkwielen. Als je op zoek ben naar wielen waarmee je je stoel alle kanten uit kunt rijden, dan zijn zwenkwielen daar uitermate voor geschikt.

zwenkwiel

Vloertype Altijd letten op de vloer

Misschien is het wel het allerbelangrijkste om goed te letten op de vloer waar je de wielen op wilt laten rijden. Als je namelijk voor de verkeerde wielen kiest, kan het zijn dat je vloer beschadigd raakt. Als je een vloer hebt die snel krast of lelijk wordt, dan is het handig om je stoelen beter niet van wieltjes te voorzien, hoe makkelijk dit ook zou zijn. Zo voorkom je schade aan de vloer.

Juiste stoelwielen gekozen?

Door rekening te houden met de functie van de wielen en het type vloer waar je de wieltjes op wilt laten rijden, is het altijd mogelijk om te kiezen voor de juiste wieltjes.

Alles over wonen >>

[Foto's Juiste stoelwielen :] Woonkamer van Karl Solano via Pexels | Wieltjes van WielenOutlet


Ontvang gratis updates zoals dit artikel over de juiste stoelwielen!

 

18-05-2022

Tags: Maak je vloer niet stuk koop de juiste stoelwielen Juiste stoelwielen Wonen

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl