2009-mia-domenico-455-unsplash 2007-dan-counsell-365835-unsplash 2011-igor-ovsyannykov-219666-unsplash
Waarom een goede wijnkoelkast onmisbaar is

Waarom een goede wijnkoelkast onmisbaar is

[Gastbijdrage] Heb je een horecazaak waar je ook wijn schenkt, dan is de wijnkoelkast eigenlijk onmisbaar. Het is een een waardevolle toevoeging in je horecazaak en staat ook nog eens prachtig in je restaurant. Een echte wijnliefhebber wil natuurlijk de wijn perfect op smaak proeven en voor de eigenaar kunnen de wijnen langer bewaard blijven. Goed, waar is een wijnkoelkast onmisbaar? Wat zijn de voordelen ervan? In dit artikel leggen we het je uit.

Dit zijn de voordelen van een goede wijnkoelkast

Misschien weet je het niet, maar veel wijnkoelkasten kunnen in twee verschillende delen worden opgedeeld en hebben elk weer een eigen temperatuur die je kunt instellen. Dat betekent dat je rosé en wit bijvoorbeeld in één kast perfect op temperatuur kunt houden.

Gebruiksgemak wijnkoelkast 1. Gebruiksgemak

Met een wijnkoelkast weet je zeker dat je alle soorten wijn altijd perfect op temperatuur uit de koelkast houdt. Het maakt dus niet uit wanneer je het eruit haalt, want de temperatuur is altijd constant in deze kast.

Optimale luchtcirculatie 2. Optimale luchtcirculatie

Door de optimale luchtcirculatie en een tochtvrije bewaarplaats in de wijnkoelkast zorg je ervoor dat de wijn zijn optimale smaak behoudt en tegelijkertijd langer bewaard kan blijven. Ideaal wanneer er duurdere wijnen uit oudere jaren bewaard worden. Ook zorgt de schone luchtcirculatie ervoor dat er geen geurtjes door de kurk heen de fles in kunnen komen. Ideaal!

wijnkast

eyecatcher 3. De eyecatcher

Een wijnkoelkast is een echte eyecatcher in het interieur en geeft sfeer en een luxe uitstraling mee in jouw horecazaak. En zeg nou zelf: dat wil iedereen!

Vrij van trillingen 4. Vrij van trillingen

Je zult het misschien niet zo snel bedenken, maar in een wijnkoelkast liggen de wijnen heel stil. Dit komt doordat ze stevig opgeborgen liggen. Trillingen kunnen een wijn sneller oud doen worden en dus zorgt een wijnkoelkast voor langer behoud van smaak en kwaliteit.

Maak je nu kennis met een goede wijnkoelkast?

Vast wel als echte wijnliefhebber en/of als professionele horecaondernemer. Lees hier door voor meer Culinaire tips >>

Ontvang gratis updates zoals dit artikel over de goede wijnkoelkast

 


01-09-2022

Tags: ​​Waarom is de wijnkoelkast onmisbaar? culinair zakelijk

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl