2009-mia-domenico-455-unsplash 2007-dan-counsell-365835-unsplash 2011-igor-ovsyannykov-219666-unsplash 2002-shawnn-tan-265187
Zo maak je een camperreis door Europa

Zo maak je een camperreis door Europa

Een route uitstippelen, geschikte overnachtingsplekken zoeken, een budget bepalen, allemaal dingen die van belang zijn voor jouw volgende trip door Europa met de camper. In dit artikel helpen we je een handje op weg: zo maak je een camperreis door Europa!

camperreis maken Met de camper door Europa

Europa is wat ons betreft hét continent voor een mooie camperreis. Doordat er zo veel verschillende landen te bezoeken zijn in relatief korte tijd, biedt het de mogelijkheid om gigantisch veel diversiteit te ervaren op jouw reis. Van prachtige bergen in Zwitserland en Oostenrijk tot helderblauw water in Kroatië en Montenegro. Maar ook op cultureel vlak kun je in Europa je hart ophalen. Wat dacht je van de eeuwenoude steden in Italië en Spanje bijvoorbeeld? Om over het eten nog maar te zwijgen… kortom: met de camper door Europa is top!

Waarom zou je kiezen voor de camper? Simpel: je hebt altijd je eigen huis bij je, je kunt elke dag je eigen achtertuin kiezen en de wegen in Europa zijn over het algemeen bijzonder goed waardoor dit toch wel een ideale manier van reizen is. Nooit zoeken naar een geschikte accommodatie en altijd de mogelijkheid om een heerlijk kopje koffie te drinken ;-). Lets go!

camperroute Een route uitstippelen

Het lastigste aan het voorbereiden van jouw camperreis door Europa is waarschijnlijk het uitstippelen van de route. Want waar begin je? Uiteraard is dit ook afhankelijk van de hoeveelheid tijd die je hebt én waar jouw voorkeur naar uit gaat. Ben je meer van het hiken door de bergen of relax je liever aan het strand? In welke maanden ga je er op uit? In de winterse maanden kan het in Portugal, Spanje en Griekenland nog heerlijk zijn…terwijl je in Noorwegen en Zweden door de prachtige besneeuwde bergen kunt toeren.

Zeker wanneer je de wat extremere omstandigheden opzoekt (zowel warm als koud) is het belangrijk om je camper hierop aan te passen. Denk hierbij aan een goede heater of je kunt een airconditioning kopen maar vergeet ook een ventilator, goede isolatie en natuurlijke ventilatie niet. Kun je wel wat inspiratie voor jouw reisroute gebruiken? Kijk dan eens op diverse vanlife blogs. Zo hebben vanlifers Erik en Lisa een roadtrip door Europa samengesteld voor 3, 4 of 6 weken.

camperreis europa

overnachtingsplekken Geschikte overnachtingsplekken

Wanneer je een camperreis door Europa maakt zijn er verschillende plekken waar je kunt overnachten. Uiteraard kan dit op een betaalde camping. Hier zijn er meer dan voldoende van te vinden in Europa, want kamperen is populair! Wil je een iets specifiekere plek die gericht is op de camper, dan kun je ook zoeken naar de zogenaamde ‘camperplaatsen’. Deze kun je vinden via apps als ‘Campercontact’ en ‘Park4Night’ of met een van deze campergidsen. Camperplaatsen zijn soms betaald, maar soms ook gratis. De voorzieningen lopen nogal uiteen. Bij de ene camperplaats zijn soms zelfs douches en toiletten aanwezig, terwijl de ander nog niet over een aansluiting voor elektriciteit of water beschikt. Let hier dus goed op.

Daarnaast kun je ook nog kiezen voor ‘wildkamperen’. Dit is zeker niet in heel Europa toegestaan, maar in een aantal landen wordt het gedoogd. In de Scandinavische landen is dit wel toegestaan, hier geldt het allemansrecht. Ook in landen als Albanië kun je zonder problemen wildkamperen. Nederland, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk zijn een stuk strenger. Ook hiervoor kun je de app ‘Park4Night’ gebruiken. Via de reviews kom je er snel achter wat wel en niet geoorloofd wordt.

Budget campervakantie Budget bepalen

Last but not least: het budget! Ook hiervoor geldt uiteraard dat dit nogal uiteenloopt afhankelijk van waar je naar toe gaat in Europa. De Scandinavische landen springen er al snel bovenuit, terwijl de Balkan en Zuid-Europese landen vaak nog wel wat goed betaalbaar zijn. Maar denk bij het budget niet alleen aan overnachtingen en eten/drinken. Vergeet vooral de brandstof niet, doorlopende verzekeringen en abonnementen en tolwegen.

Ga je voor een camperreis door Europa?

Laat maar weten welke keuzes je maakt en waarom. Dat kan via de contactpagina om ook dit reistipbericht steeds beter te maken. 

[Foto's Een camperreis door Europa:] Rechtenvrij van Galekkeropvakantie.nl


Ontvang gratis updates zoals deze tips voor een camperreis door Europa

15-05-2022

Tags: Een camperreis door Europa reizen

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl