2009-mia-domenico-455-unsplash 2007-dan-counsell-365835-unsplash 2011-igor-ovsyannykov-219666-unsplash 2002-shawnn-tan-265187
21 Diner organiseren? Gebruik de beste tips

21 Diner organiseren? Gebruik de beste tips

21 Diners zijn steeds populairder in Nederland. In de studentenwereld is gebruikelijk om als je 21 wordt een 21 diner te geven in je ouderlijk huis met al je vrienden en vriendinnen. Het idee is dat zij zien waar jij bent opgegroeid en dat je ouders op hun beurt je vrienden en verhalen uit je studietijd te horen krijgen. Zo’n 21 diner organiseren kan best een onderneming zijn want er moet vaak voor een grote groep eten en drinken worden geregeld én er zijn een hoop speeches die de logistiek ingewikkeld maken. In deze blog een paar handige tips: zo maak je je 21 diner een succes! 

Eten en drinken 21 diner Eten en drinken 

Afhankelijk van de grote groep is het handig om te bedenken of je gaat koken op je 21 diner, of dat je een cateraar inhuurt. Een cateraar is een stuk handiger, maar de prijs kan al snel oplopen. Als je besluit om zelf te koken is het handig om het jezelf niet te moeilijk te maken. Kies slim, bijvoorbeeld voor gerechten die je al eerder kan maken en alleen hoeft op te warmen, zoals een lekkere soep of een quiche uit de oven.

Ook salades, een borrelplank met kaasjes zijn goede keuzes waar niet heel vele werk in hoeft te zitten. Lees wat Wijnblogs voor de perfecte en daardoor verrassende combinatie van spijs en drank. Al dat eten en drinken moet je natuurlijk wel kunnen bewaren, dus een lege, grote koelkast is belangrijk. Leen eventueel een klein koelkastje of koelboxen waar je extra spullen in kunt bewaren. Flessen wijn kun je ook tijdens het diner in een wijnkoeler met ijs zetten. 

Hulp bij 21 diner Hulp is key 

Dat brengt ons gelijk op het volgende punt: schakel hulp in. Zorg dat je je ouders niet aan hun lot overlaat, maar vraag of broers, zussen, buren, vrienden eventueel zouden willen helpen. Ken je mensen die goed zijn in koken voor grote groepen en het leuk vinden? Vraag hun advies of hulp voor jouw 21 diner organisatie. Vele handen maken licht werk en zo kan iedereen een gezellige avond hebben.  

Spullen huren 21 diner   Spullen huren voor je 21 diner  

De meeste mensen hebben niet voor grote groepen servies, tafels en stoelen in huis. Het is dan ook aan te raden om spullen te huren voor je 21 diner. Doe dit pas als je weet wat je gaat eten en drinken zodat je weet wat voor glazen, borden, bestek en meer je nodig hebt.

Logistiek en planning Logistiek en planning 

Bij een traditioneel 21 diner worden er vaak door verschillende groepen (vrienden van een vereniging, vrienden van de middelbare school, ouders etc.) speeches gegeven of liedjes gemaakt. Het is handig om van te voren in excel een tijdplanning te maken met de gangen, wie wat gaat doen en wanneer de speeches en acts komen. Laat mensen van tevoren doorgeven als ze iets willen zeggen of doen en hoe lang dat ongeveer duurt, zo hoef je je tijdens de avond zelf geen zorgen meer te maken over de planning.  

21 Diner organiseren en genieten 

Een goede voorbereiding is het halve werk, en dat is zeker ook zo bij een 21 diner organiseren. Bedenk goed wat je wil en laat iedereen die meehelpt ook duidelijk weten wat je plan is. Maar maak je ook geen zorgen als er iets even anders loopt, zo geniet je optimaal van je avond.  

Deze draaiboektips maken een 21 Diner organiseren vast wat makkelijker. Maak daarnaast ook gebruik van deze Culinaire tips >>

[ Foto 21 Diner organiseren :] van Gillian Harrison via Pexels.


Ontvang gratis updates zoals over je 21 Diner organiseren 

 

 

17-09-2022

Tags: 21 Diner organiseren Lifestyle Culinair

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl