2009-mia-domenico-455-unsplash 2007-dan-counsell-365835-unsplash 2011-igor-ovsyannykov-219666-unsplash 2002-shawnn-tan-265187
Hoe maak je nou vrienden?

Hoe maak je nou vrienden?

[Gastbijdrage] Het is niet altijd even makkelijk om nieuwe vrienden te maken, vooral als je al een tijdje niet meer in een nieuwe omgeving bent geweest. Maar het is wel belangrijk voor ons geluksgevoel en onze gezondheid om een sociaal netwerk te hebben. In dit artikel geven we praktische tips over hoe je nieuwe vrienden kunt maken, waaronder online hulp inschakelen. Lees verder voor meer informatie!

uit comfortzone Stap uit je comfortzone

Praktische psychologie leert ons dat om nieuwe vrienden te maken, je uit je comfortzone moet stappen. Dit kan moeilijk zijn, vooral als je van nature verlegen bent of introvert. Maar het kan waardevol zijn om nieuwe mensen te ontmoeten die je anders misschien nooit zou ontmoeten. Ga naar evenementen, feestjes, of meld je aan bij een club of vereniging die gerelateerd is aan je hobby of interesse. Op deze manier kom je in contact met mensen die dezelfde passies delen als jij en is het makkelijker om een klik te hebben.

vrienden maken Blijf kritisch

Hoewel het een goed idee is om uit je comfortzone te stappen, moet je ook kritisch blijven als je nieuwe mensen ontmoet. Het gaat er niet om hoeveel vrienden je hebt, maar om de kwaliteit van die vriendschappen. Wees selectief over wie je tijd en energie investeert. Het is beter om een paar goede vrienden te hebben dan een groot aantal oppervlakkige kennissen.

vriendschappen aanhalen Haal verwaterde vriendschappen aan

Vaak hebben we verwaterde vriendschappen waar het contact minder is geworden over de jaren heen. Maar soms is het de moeite waard om die oude vriend of vriendin weer eens op te zoeken en bij te praten. Wie weet is de klik van vroeger er nog steeds en kan je de oude vriendschap weer nieuw leven inblazen.

leuke dingen doen Doe wat je leuk vindt

Een goede manier om nieuwe vrienden te maken, is door iets te doen wat je leuk vindt. Of het nu gaat om sporten, schilderen, of koken, er zijn vast andere mensen die dezelfde passie hebben als jij. Neem deel aan activiteiten en evenementen die gerelateerd zijn aan je hobby of interesse en ontmoet mensen die dezelfde passies delen als jij.

Online hulp Online hulp

Als je moeite hebt met het maken van nieuwe vrienden en je merkt dat dit een negatieve invloed heeft op je welzijn, dan zou je ook online hulp kunnen inschakelen. Er zijn verschillende online community's en platforms beschikbaar waar je mensen kunt ontmoeten en kunt praten over specifieke onderwerpen. Daarnaast kun je deelnemen aan online workshops of coaching-programma's die gericht zijn op het verbeteren van je sociale vaardigheden. En kies voor online counseling of therapie als je worstelt met sociale angst en isolement.

Dus, hoe maak je nieuwe vrienden?

Het is inderdaad niet altijd even makkelijk om nieuwe vrienden te maken. Om succesvol nieuwe vrienden te maken, moet je uit je comfortzone stappen, kritisch zijn bij het ontmoeten van nieuwe mensen, verwaterde vriendschappen aanhalen en iets doen wat je leuk vindt. Je kunt tevens online hulp inschakelen. Neem deel aan online workshops of counseling, zodat je je sociale vaardigheden kan verbeteren en kan werken aan sociale angst en isolement. Gebruik deze tips om nieuwe vrienden te vinden en een gezond sociaal leven op te bouwen.

Meer over Lifestyle >>

[Gastauteur 'Hoe maak je nou vrienden?':] Psycholoogvanuithuis.nl | [Foto Hoe maak je nou vrienden door:] Omar Lopez via Unsplash.


 

07-05-2023

Tags: Lifestyle Sociaal contact

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl