2009-mia-domenico-455-unsplash 2007-dan-counsell-365835-unsplash 2011-igor-ovsyannykov-219666-unsplash
Een makkelijk topdiner met BBQ en Wagyu vlees

Een makkelijk topdiner met BBQ en Wagyu vlees

Wil je een topdiner op tafel zetten, maar heb je geen zin in urenlang kokkerellen in de keuken? Met Wagyu vlees en BBQ vlees maak je eenvoudig een heerlijk diner klaar. In dit artikel delen we tips en tricks voor het bereiden van deze ingrediënten, zodat jij straks moeiteloos indruk maakt op je gasten.

Wagyu vlees Wat is Wagyu vlees?

Wagyu vlees is afkomstig van de Wagyu koe, een runderras dat oorspronkelijk uit Japan komt. Dit vlees staat bekend om zijn malsheid en rijke smaak, mede dankzij het hoge vetgehalte dat het bevat. Wagyu vlees is daardoor ook prijziger dan ander rundvlees.

Wagyu bereiden Hoe bereid je Wagyu vlees?

Wagyu vlees bereiden is eigenlijk heel eenvoudig. Het vlees is namelijk al zo mals dat je het eigenlijk alleen maar hoeft te grillen of te bakken. Belangrijk is wel om het vlees op kamertemperatuur te laten komen voordat je het gaat bereiden. Bestrooi het vlees vervolgens met peper en zout en grill het aan beide kanten kort op hoog vuur. Serveer het vlees medium rare voor de beste smaakbeleving.

topdiner waygyu vlees

BBQ vlees uitleg Wat is BBQ vlees?

BBQ vlees is vlees dat geschikt is om te grillen op de barbecue. Denk bijvoorbeeld aan spareribs, kippenpootjes en hamburgers. BBQ vlees is vaak al gemarineerd en gekruid, waardoor het extra smaakvol is.

bereiden op de BBQ Hoe bereid je BBQ vlees?

BBQ vlees bereid je natuurlijk op de barbecue. Het is belangrijk om de barbecue goed op temperatuur te krijgen voordat je het vlees erop legt. Leg het vlees vervolgens op de grill en keer het regelmatig om zodat het aan alle kanten mooi bruin wordt. Gebruik een vleesthermometer om te controleren of het vlees gaar is.

bbq makkelijk topdiner

een makkelijk topdiner maken Een makkelijk topdiner met Wagyu vlees en BBQ vlees

Nu je weet hoe je Wagyu vlees en BBQ vlees moet bereiden, kun je aan de slag met het samenstellen van een makkelijk topdiner. Hieronder geven we een voorbeeld van een menu:

Voorgerecht: Geroosterde tomatensoep met brood

Hoofdgerecht: Wagyu biefstuk met geroosterde groenten en BBQ spareribs

Nagerecht: Chocolademousse

Het voorgerecht kun je al van tevoren maken, zodat je op de dag zelf niet te lang in de keuken hoeft te staan. Voor de geroosterde tomatensoep rooster je tomaten, ui en knoflook in de oven. Pureer dit vervolgens met bouillon en serveer het met vers brood.

Voor het hoofdgerecht bereid je de Wagyu biefstuk en de BBQ spareribs op de barbecue. Serveer de biefstuk met geroosterde groenten, zoals paprika, courgette en champignons. Je kunt deze groenten ook grillen op de barbecue, voor extra smaak. Maak de spareribs af met een zelfgemaakte barbecuesaus en serveer ze samen met de biefstuk en groenten op een groot bord.

Als nagerecht kun je een heerlijke chocolademousse maken. Smelt hiervoor chocolade en boter au bain-marie en klop vervolgens slagroom stijf. Meng de gesmolten chocolade door de slagroom en laat dit opstijven in de koelkast. Serveer de chocolademousse met wat vers fruit en eventueel een toefje slagroom.

Tips voor een geslaagd diner

Maak je zo een Makkelijk topdiner?

Met Wagyu vlees en BBQ vlees maak je echt heel eenvoudig dit heerlijke topdiner klaar. Het bereiden van deze ingrediënten is namelijk simpel, waardoor je niet uren in de keuken hoeft te staan. Met een paar simpele tips en tricks, zoals het op kamertemperatuur laten komen van het vlees en het op smaak brengen met kruiden en specerijen, zet je in zo een handomdraai een smaakvol diner op tafel!

Meer kooktips in de Categorie Culinair >>

Artikel incl. 2 productfoto's in samenwerking met Inamood | Sfeerfoto makkelijk topdiner van RODNAE Productions via Pexels.
 

26-04-2023

Tags: Culinair Vlees BBQ

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl