2009-mia-domenico-455-unsplash 2007-dan-counsell-365835-unsplash 2011-igor-ovsyannykov-219666-unsplash
Waarom video marketing niet is te negeren

Waarom video marketing niet is te negeren

[Gastbijdrage] Video marketing is de kunst en wetenschap van het gebruik van video om uw merk te promoten, reclame te maken voor je producten en diensten en uw boodschap over te brengen aan je klanten. Video marketing is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en wordt nu beschouwd als een integraal onderdeel van de digitale marketingmix. Maar waarom video marketing iets is waar je in moet investeren? Lees het hier!

videomarketing populair Populairder dan ooit 

Volgens experts zal in 2023 ruim 82% van al het internetverkeer uit video bestaan. Bovendien zegt 54% van de consumenten dat ze graag meer video's willen zien van de merken en bedrijven die ze steunen. In de komende jaren zal dit nog meer toenemen. 

Video marketing voor elk platform  Video voor elk platform 

Er zijn tegenwoordig verschillende vormen van videomarketing in gebruik, waaronder korte en lange video's, interactieve video's, live video's en 360-graden video's. Elk social media platform heeft een ander soort video. Maak gebruik van de verschillende mogelijkheden die elk platform biedt en creëer verschillende type video's. 

ga viraal Waarom video marketing? Viraal gaan!

Met de opkomst van nieuwe social media platforms zoals TikTok en Instagram Reels wordt er steeds meer videocontent gemaakt. Deze video’s hebben ook kans om viraal te gaan. Dit komt omdat de video's makkelijk deelbaar zijn. Wanneer je video viraal gaat bereik je in één keer een hele hoop mensen. 

meer naamsbekendheid Krijg meer naamsbekendheid

Video marketing is een effectieve manier om uw merk op te bouwen en de naamsbekendheid te vergroten. Door waardevolle, informatieve of grappige video's te delen, kunnen bedrijven het vertrouwen van potentiële klanten winnen en een positieve indruk maken. 

Betrek je klanten Betrek je klanten 

Video is een boeiende vorm van inhoud die de aandacht van uw publiek trekt. Video's kunnen ook een emotionele reactie oproepen bij uw publiek, wat kan leiden tot meer betrokkenheid. Wanneer jij of je werknemers vaak te zien zijn op de video's, dan zullen volgers sneller een band met je krijgen. 

beter zoekresultaat Verschijn hoger in de zoekresultaten 

Video's spelen een belangrijke rol bij het verbeteren van de positie van je website in zoekmachines. Door relevante zoekwoorden en metadata aan video's toe te voegen, kunnen bedrijven de zichtbaarheid van hun inhoud op internet vergroten.

waarom video marketing verkoopt Meer verkoop 

Video's zijn ook een effectieve manier om conversieratio's te verhogen. Studies tonen aan dat het gebruik van video op uw bestemmingspagina de conversieratio's met 80% kan verhogen. Wanneer je met een korte video duidelijk kan maken welke voordelen je product of dienst heeft, dan zal overtuig je meer mensen om de aankoop te doen. 

Investeer in video marketing

In een tijd waarin consumenten steeds meer tijd online doorbrengen en de concurrentie in de digitale ruimte steeds groter wordt, kan video marketing een krachtige manier zijn om de aandacht van de doelgroep te trekken en een blijvende indruk achter te laten. Door te investeren in video marketing kunnen bedrijven zich onderscheiden van de concurrentie en de band met hun klanten versterken. 

Alles over ondernemen >>

[Foto Waarom video marketing door: Julia Avamotive via Pexels | Gastauteur: Storytelling Studios]

18-04-2023

Tags: Zakelijk Marketing Video Social media

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl