Wat zijn makkelijke taarten om zelf te bakken?
[Gastbijdrage] Tja, wat zijn nou makkelijke taarten om zelf te bakken? Zelf taart bakken is een leuke en lekkere bezigheid. Als je een beginner bent, staan hier op ZoMaakJe.nl tips voor je om je op weg te helpen. Hieronder vind je een aantal handige tips voor beginnende bakkers:
- Investeer in belangrijke basics, zoals bakvormen, een garde of handmixer, een weegschaal en een maatbeker.
- Begin met makkelijke recepten, zoals appeltaart, cheesecake of kwarktaart.
- Neem er goed de tijd voor en lees het recept eerst goed door.
- Fouten maken hoort erbij, dus wees niet bang om te experimenteren en te leren van je fouten.
- Heb geduld met de decoratie en wacht tot de taart helemaal is afgekoeld voordat je hem versiert.
Wat zijn taarten die je makkelijk zelf kunt maken?
Er zijn veel makkelijke taarten die je zelf kunt bakken. Denk aan een monchoutaart, appelgebak of een eenvoudige vruchtentaart. We geven je hier een paar suggesties met een korte uitleg per taart:
- Appeltaart: een klassieke taart met een zoete vulling van appels, rozijnen en kaneel. Je hebt bloem, boter, suiker, ei, bakpoeder, zout, appels, rozijnen en kaneel nodig voor de basis.
- Kwarktaart: een frisse taart met een zachte vulling van kwark en gelatine. Je kunt hem op smaak brengen met fruit of andere ingrediënten. Je hebt kwark, slagroom, gelatine, suiker en koekjes nodig voor de basis.
- Chocoladetaart: een smeuïge taart met een rijke chocoladesmaak. Je kunt hem nog lekkerder maken met chocoladeganache of -glazuur. Je hebt bloem, cacao, boter, suiker, eieren, melk en bakpoeder nodig voor de basis. Tip: Op taartenaanhuis.nl vind je de lekkerste chocoladetaarten die je eenvoudig online kunt bestellen en kunt laten bezorgen.
- Monchou taart: een klassieke taart met een romige vulling van monchou en slagroom. Je hebt Bastognekoeken, boter, monchou, slagroom, suiker en kersen nodig voor de basis. Voor deze taart vind je hierna nog een handige uitleg!
- Limoncello tiramisu taart: een frisse taart met een vulling van mascarpone, slagroom, limoncello en citroen. Je hebt lange vingers, mascarpone, slagroom, suiker, limoncello, citroen en poedersuiker nodig voor de basis.
- Cheesecake: een romige taart met een krokante bodem van koekjes. Je kunt hem bakken in de oven of laten opstijven in de koelkast. Je hebt roomkaas, eieren, suiker, slagroom en koekjes nodig voor de basis.
Makkelijke taarten tip: de monchoutaart kan iedereen bakken:
Een van de allermakkelijkste taarten om te bakken is misschien wel een monchoutaart. Je hebt maar weinig ingrediënten nodig, je kunt kiezen uit diverse taartmixen bij de supermarkt en je kunt eenvoudig jouw eigen twist geven. Daarnaast hoeft deze taart niet in de oven. Je hebt het binnen een kwartiertje klaar en het hoeft alleen maar even op te stijven in de koelkast. Hieronder vind je stap-voor-stap hoe je een monchou taart kunt maken. Meer weten? Zie ook dit snelle en heerlijke recept op Monchou.nl.
- Verkruimel de Bastognekoeken in een keukenmachine of in een plastic zak met een deegroller.
- Smelt de boter in een steelpan en meng met de koekkruimels.
- Bekleed een springvorm met bakpapier en verdeel het koekmengsel over de bodem. Druk goed aan met een lepel en zet in de koelkast om op te stijven.
- Klop de slagroom met 2 eetlepels suiker stijf in een kom.
- Klop in een andere kom de monchou met 100 gram suiker en vanillesuiker los.
- Meng de slagroom met de monchou tot een glad mengsel.
- Verdeel het monchoumengsel over de koekbodem en strijk glad.
- Laat de taart minimaal 4 uur of liever een nacht opstijven in de koelkast.
- Verdeel voor het serveren de kersenvlaaivulling over de taart. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere topping met bijvoorbeeld aardbeien of bosvruchten. Extra lekker met een gezond sapje erbij!
[ Gastauteur Makkelijke taarten :] Taartenaanhuis.nl | Foto door Ananth Pai via Unsplash.
Meer recepten op overzichtspagina Culinair >>
Ontvang gratis updates zoals over makkelijke taarten
22-03-2023 Deel