2009-mia-domenico-455-unsplash 2007-dan-counsell-365835-unsplash 2011-igor-ovsyannykov-219666-unsplash 2002-shawnn-tan-265187
Hoe maak je je ramen schoon en helder?

Hoe maak je je ramen schoon en helder?

[Gastbijdrage] Of je nu je huis sprankelend en schoon wilt houden of er gewoon voor wilt zorgen dat het uitzicht van binnenuit helder en duidelijk is, leren hoe je effectief je ramen schoonmaakt kan een ontmoedigende taak zijn. Met zoveel hulpmiddelen, schoonmaakoplossingen en technieken die beschikbaar zijn, kan het lijken alsof ramen zemen een overweldigende klus is. Laat je hierdoor echter niet afschrikken - je ramen schoonmaken hoeft niet moeilijk te zijn! In dit artikel nemen we je mee door alles wat je moet weten om streeploos glas te krijgen.

schoonmaakartikelen Verzamel alle benodigde materialen - ruitenreiniger, pluisvrije doeken, papieren handdoeken

Voordat je begint met het diepreinigen van je ramen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je alle benodigde materialen hebt. Van de ruitenreiniger tot de pluisvrije doeken, het bij de hand hebben van al deze spullen zal bijdragen aan een succesvolle en effectieve reiniging. Vooral papieren handdoeken zijn handig om te hebben, want daarmee kun je gemakkelijk overtollig water verwijderen na het afvegen met de ruitenreiniger en pluisvrije doeken. Als je deze spullen van tevoren in huis hebt, kun je de schoonmaaktijd waarschijnlijk halveren!

Ramen schoon van vuil Begin met het afstoffen van de kozijnen en vensterbanken om spinnenwebben of vuil te verwijderen

Als je je raamkozijnen en vensterbanken afstoft, laat je ze er niet alleen beter uitzien, maar bevrijd je ook opgesloten vuil of spinnenwebben die het zicht kunnen belemmeren of belangrijke openingen kunnen blokkeren. Na het afstoffen zullen je ramen, zelfs als ze nog niet perfect schoon zijn, al veel helderder zijn. Deze kleine inspanning kan op de lange termijn veel opleveren - het zal gemakkelijker zijn om al je toekomstige schoonmaaktaken bij te houden, want met een beetje onderhoud kom je een heel eind!

raamreiniger Spuit de reiniger op het raam en veeg het met ronddraaiende bewegingen schoon

Het schoonmaken van ramen kan een lastige klus lijken, maar het volgen van de juiste instructies maakt het veel gemakkelijker. Begin met een allesreiniger op het glas te spuiten en veeg dan met ronddraaiende bewegingen het raam schoon. Of je nu een glasreinigingsproduct hebt of er een maakt met azijn en water, deze methode laat je ramen er zeker kristalhelder uitzien. Het bespaart je niet alleen tijd en energie, het geeft je ook veel voldoening dat je een vervelende taak hebt aangepakt.

oude tandenborstel Gebruik een oude tandenborstel om op moeilijk bereikbare plekken te komen, zoals hoeken en kieren

Je huis schoonmaken kan een intimiderende taak zijn, en het is vaak moeilijk om in krappe ruimtes te komen. Een oude tandenborstel biedt de perfecte oplossing; de haren zijn klein en compact genoeg om in hoeken en spleten te komen die anders misschien onmogelijk te bereiken zijn. Dit eenvoudige hulpmiddel, dat vaak over het hoofd wordt gezien bij traditionele schoonmaakmethoden, is krachtig genoeg om lagen stof en vuil op te ruimen, terwijl het toch zacht is voor oppervlakken. Bovendien is het een goedkope manier van schoonmaken omdat je waarschijnlijk al een reserve tandenborstel hebt liggen! Dus als je de volgende keer je ruimte een grondige schoonmaakbeurt wilt geven, pak dan eerst een oude tandenborstel - de resultaten kunnen je verrassen.

streeploze glans Poets tot slot elke ruit met een droge pluisvrije doek voor een streeploze glans!

Het polijsten van je ramen kan ze de perfecte glans geven die ze nodig hebben om er op hun best uit te zien. Begin met elk raam licht af te stoffen met een microvezeldoek, of een andere zachte poetsdoek. Doe een klein beetje glasreiniger op de doek en ga voorzichtig met ronddraaiende bewegingen over elk raam. Besteed extra aandacht aan hoeken en andere moeilijk bereikbare plekken, want vuil of vegen op deze plekken kunnen later strepen veroorzaken. Als je klaar bent met het schoonmaken van de ramen, pak dan een andere droge en pluisvrije doek en poets alle resterende resten van de reiniger weg tot de ramen een sprankelende glans hebben. Niet alleen zullen je ramen er beter uitzien, maar ze zullen ook effectief beschermd zijn tegen vuil en vingerafdrukken voor de komende dagen!

Ramen schoon voldoening

De tijd nemen om je ramen goed schoon te maken hoeft geen ontmoedigende taak te zijn. Door de juiste materialen te gebruiken en deze stappen te volgen, kun je je ramen snel en efficiënt sprankelend schoon maken. Bovendien krijg je de voldoening die hoort bij een goed uitgevoerde klus! Na ongeveer elke paar maanden is het altijd nuttig om deze technieken te gebruiken om je ramen er brandschoon uit te laten zien. Tot die tijd kun je gewoon achterover leunen en genieten van hoeveel helderder en schoner je huis eruit ziet dankzij vers gereinigde ramen!

Bron: BenA | Foto Ramen schoon door Nathan Cowley via Pexels.

Meer over fijner wonen >>


Ontvang gratis updates zoals over ramen schoon

 

 

09-03-2023

Tags: Wonen

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl