2009-mia-domenico-455-unsplash 2007-dan-counsell-365835-unsplash 2011-igor-ovsyannykov-219666-unsplash 2002-shawnn-tan-265187
Tips voor je sfeervolle terrasoverkapping

Tips voor je sfeervolle terrasoverkapping

Meer ruimte in huis, genieten van je tuin in elk seizoen, investeren in de waarde van je woning... Dit zijn vast stuk voor stuk zaken die je aan zullen spreken. Misschien heb je de daad al bij het woord gevoegd en staat er net al een mooie tuinoverkapping die je woonwensen vervult. Zo niet, dan wijzen we je hier graag op de mogelijkheden om dit als aanbouw of als 'stand alone' te realiseren. Daarna hoef je je alleen nog maar uit leven in een fijne inrichting en dito styling om er ook een sfeervolle terrasoverkapping van te maken. ZoMaakJe.nl stipt graag de verschillend typen aan maar geeft hier vooral de beste interieurtips om je kwalitatieve terrasoverkapping in een hogere woonsfeer te brengen.

Soorten terrasoverkapping Soorten terrasoverkapping

Een terrasoverkapping kan je op verschillende wijzen (laten) opbouwen in de stijl van je keuze van klassiek tot modern. Naast een open terrasoverkapping zonder muren of glaswanden aan de zijkanten heb je ook half open terrasoverkapping. Zo'n overkapping heeft logischerwijze minimaal een zijwand. Tot slot kan je gaan voor een geheel gesloten terrasoverkapping die echt compleet voor elk seizoen geschikt is. Elke soort overkapping is uit te voeren in materialen die mooi bij je woning passen. Van hout of aluminium tot kunststof versies. Extra mooi is een design waarbij je uitzicht op de lucht en sterrenhemel hebt dankzij een geheel glazen dak. Dat effect bereik je ook deel met geïntegreerde daklamellen of een lichtstraat tussen je huis en de overkapping.

vrijstaande terrasoverkapping

Interieurtips Maak het sfeervol met deze interieurtips

Als je terrasoverkapping staat in een bepaald design, begint de leukste uitdaging: een sfeervolle inrichting. Of misschien geniet je al langer van het buitenleven vanuit je overkapping maar kan het nog wel een stukje sfeer- en stijlvoller? Zie onderstaande tips als een checklist en leef je uit!

Een sfeerverwarmer

Wat dacht je van een robuust, moderne kachel om je buitenverblijf te verwarmen. Dat is ook niog eens praktisch want nodig buiten het zomerseizoen of gewoon op een net wat te frisse avond. 

Gezellige Zonwering

Kies stijlvolle zonwering voor wat schaduw in de zomermaanden zoals plissés of jaloezieën.

Hang- en zitcomfort

Er is volop keuze in loungemeubelen om leuker uit te rusten en te borrelen met vrienden en familie. Uitrusten en chillen kan je ook heel fijn in een hangmat. Deze kan op een standaard of hang je gewoon tussen de steunpalen.

Lekker koken en spelen

Heb je meer ruimte dankzij een XL-overkapping? Overweeg dan een heuse buitenkeuken met een goede barbecue. In dat geval een een royalere dining tuinset voor een diner ook heel fijn. Natuurlijk kan je dan ook eens samen met vrienden en familie een groter bordspel spelen. Houd bij zo'n grote eettafel wel goed rekening met de looppaden vanuit huis en naar de tuin.

Planten en bloemen

Net als in de huis en tuin zorgen planten en bloemen voor meer kleur en gezelligheid. Door deze ook in je terrasoverkapping te plaatsen, maak je ook een natuurlijke verbinding met je tuin. Dat kan met zowel tuin- als kamerplanten. Zo maak je een groene serre!

Decoreer en style

Nu de basis staat hoef je je overkapping alleen nog een finishing touch te geven. Leg een origineel, gedurfd vloerkleed neer en drapeer meubels met een of meerdere opgevouwen plaids en maak het af met wat kussentjes. Plaats ook wat leuke bijzettafeltjes met wat groen en decoreer de muren of zijwanden met wat leuke, tropische items zoals een waaier, een authentieke dromenvanger of een exotisch kunstwerk.

Sfeervolle terrasoverkapping gelukt?

Met onze tips helpen we je hopelijk op weg om je bestaande of nieuwe terrasoverkapping een eigen handtekening te geven. Bedenk dat niets moet en alles mag. Het gaat erom dat je je ook onder dit dak helemaal thuis voelt.

[ Visuals Sfeervolle terrasoverkapping :] Renson.

Meer huis- en tuininspiratie lees je via de Categorie Wonen >>


Ontvang gratis updates zoals over een sfeervolle terrasoverkapping

 

 

17-02-2023

Tags: Wonen tuin

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl