2009-mia-domenico-455-unsplash 2007-dan-counsell-365835-unsplash 2011-igor-ovsyannykov-219666-unsplash
7x redenen voor een vakantie naar Turkije

7x redenen voor een vakantie naar Turkije

[Gastbijdrage:] Ben jij al eens eerder op vakantie naar Turkije geweest? Zo niet, dan wordt het hoog tijd om dit prachtige land eens te gaan ontdekken. Turkije staat natuurlijk bekend om haar uitstekende all inclusive hotels en resorts, maar heeft ook verschillende kleinschalige hotels voor een geweldige vakantie. Lees daarom snel verder en ontdek waarom jij Turkije op je bucketlist zou moeten zetten.

klimaat Turkije 1. Het zonnige klimaat van Turkije

Het klimaat is één van de beste redenen voor een vakantie naar Turkije. De meeste tijd van het jaar is het hier namelijk goed vertoeven onder de warme zon. De beste reisperiode voor een zonvakantie naar Turkije is van mei t/m september. In deze periode heb je de meeste kans op lekker weer en kan je heerlijk relaxen aan het zwembad van je hotel of resort.

prachtige baaien 2. Je kan er zonnen aan prachtige baaien

Turkije biedt veel paradijselijke plekjes aan zee met schitterende baaien en stranden. Hier kan je lekker uitrusten en genieten van je welverdiende vakantie. Veel hotels en resorts liggen direct aan het strand. Zo kan je vanaf je hotelkamer gemakkelijk het strand op wandelen.

gastvrij 3. De Turkse bevolking is heel gastvrij

Iedereen die al eens eerder op vakantie is geweest naar Turkije kan het beamen: de Turken zijn namelijk heel gastvrij. Dat merk je direct wanneer je aankomt. Het vriendelijke personeel zorgt ervoor dat je je al snel thuis voelt. Maar ook als je wandelt door de straten van het centrum, word je al snel uitgenodigd voor een kopje Turkse thee of koffie. Ga eens in op zo’n uitnodiging. Dan kan je met eigen ogen zien hoe vriendelijk de lokale bevolking is.

betaalbare vakantiebestemming 4. Turkije is een betaalbare vakantiebestemming

In vergelijking met andere landen aan de Middellandse Zee, behoort Turkije tot één van de meest betaalbare vakantiebestemmingen. De prijs voor een vakantie naar Turkije ligt een stuk lager als bijvoorbeeld Spanje of Griekenland. En daar komt ook nog bij dat je in Turkije zelf ook goedkoop kan eten en drinken.

rijke cultuur 5. Het land biedt een rijke cultuur en historie

Wil je tijdens je vakantie meer van Turkije ontdekken? Dan vind je er genoeg bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Zo kan je bijvoorbeeld in Bodrum de Petrusburcht aanschouwen met haar 5 torens, de rotsformaties van Cappadocië ontdekken of indrukwekkende ruïnes bewonderen in Efeze. Turkije biedt een rijke cultuur met historische bezienswaardigheden voor volop afwisseling tijdens je vakantie.

luchtballonnen Cappadocië

stedentrip Istanboel 6. Istanbul is perfect voor een stedentrip

Heb je maar een paar dagen vakantie? Dan kan je prima een stedentrip boeken naar Istanbul. In deze wereldstad vind je het bijzondere Topkapi paleis, de Sultan Ahmet moskee en een fraaie stadsmuur. Je kan er eindeloos winkelen en een hamam bezoeken voor wat extra ontspanning. En wist je dat Istanbul de enige stad ter wereld is die verdeeld ligt over de twee continenten Azië en Europa?

istanbul vakantie naar turkije

all inclusive vakantieland 7. Het beste all inclusive vakantieland!

Turkije staat met stip op nummer een als het gaat om all inclusive. In de meeste hotels en resorts kan je dan ook verblijf op basis van all inclusive. Dat houdt in dat alle maaltijden en drankjes inclusief zijn. Maar in Turkije is all inclusive zó uitgebreid, dat er ook verschillende sportactiviteiten en vermaak inbegrepen zijn. En alles is van uitstekende kwaliteit. Soms is zelfs toegang tot een wellnesscenter inclusief bij de all inclusive formule!

Goed idee zo'n vakantie naar Turkije?

Lijkt jou dat ook wel wat, zo’n vakantie naar Turkije? Maar overnacht je liever niet in een groot hotel of resort? Bekijk dan eens het aanbod van kleinschalige-hotels.nl. Hier ontdek je de mooiste kleinschalige hotels voor jouw vakantie. En wil je genieten van meer luxe? Dan zijn er ook veel mooie boutique hotels in Turkije om te overnachten.

[ Gastauteur en foto's Vakantie naar Turkije :] Kleinschalige-hotels.nl.

Meer Reizen maken >>

 

09-01-2023

Tags: Turkije Zonvakantie Reizen

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl