2009-mia-domenico-455-unsplash 2007-dan-counsell-365835-unsplash 2011-igor-ovsyannykov-219666-unsplash
Zo maak je contact met leuke penvrienden

Zo maak je contact met leuke penvrienden

[Gastbijdrage] Het is allemaal begonnen toen ik een jaar of 17 was, ik had niet veel vrienden, ik voelde me vaak eenzaam en ik miste contact. Ik ben altijd al erg creatief geweest en zo kwam ik ineens op de term "snailmailen". Letterlijk vertaald is dat slakkenpost. En dat is precies wat het is. Ik ben gaan kijken op Facebook naar snailmail / echte post groepen en die waren er genoeg. Ook ben ik op Instagram gaan kijken onder de hashtag #penpalswanted etc. En zo is het allemaal begonnen, ik had gereageerd bij een paar mensen en zo had ik ineens een paar leuke penvrienden...

iets meesturen Kleinigheidje meesturen

Ik verbreedde al snel mijn netwerk en zo begon ik ook internationaal te schrijven. Vier jaar later ben ik nog steeds verslaafd en heb ik hele fijne mensen leren kennen. Ik verstuur vaak mijn brief met een kleinigheidje erbij, een theezakje, een paar stickers of leuke washi tape. 

netwerkje Hou het bij paar leuke penvrienden

leuke penvrienden post

Je moet er om denken dat je niet teveel penvrienden neemt, het is namelijk jammer als je maatje maanden lang moet wachten op een brief van jou. En je moet er om denken dat postzegels duur zijn. Je hebt ook wel sites zoals postcrossing of de app "Ontvang een kaartje". Dan kan je éénmalig een kaartje versturen en ontvangen, net zo vaak als je wil. Dan zit je dus niet vast aan een vaste penvriendschap maar krijg je wel leuke post. 

waarover Waarover

Als je een vaste penvriendin neemt, dan begin je gewoon met een brief waarin je jezelf voorstelt, waarin je verteld over je hobby’s en verteld hoe je leeft, wat voor werk je doet en alles wat je ook maar kwijt wil. Bij mijn eerste brief doe ik sowieso altijd een apart leuk briefje met 5 random vragen er op, bijvoorbeeld: 'Wat is je lievelingskleur?', 'Wanneer is je verjaardag?', etc, etc. Gewoon om diegene nog beter te leren kennen. 

penvrienden maken

contact per brief Echt contact

Vaak heb ik met mijn verjaardag ook een deurmat vol met kaartjes. Hoe leuk is dat? Ik denk dat veel mensen dat wel missen toch? Veel van mijn penvrienden zijn oprecht geïnteresseerd in mij en mijn leven. Ik vind het super lief als ze om mijn verjaardag denken. 

Ik kan jullie nu al wel vertellen dat dit echt een verslaving is en het gaat ook veel plek in beslag nemen haha! Ik heb inmiddels een hele verzameling aan briefpapier, stickers, etiketten, enveloppen etc. Maar het is een super fijne bezigheid! 

Leuke penvrienden worden?

Zie ik jou binnenkort in het postwereldje? 

[Gastauteur:] Mandy - Blog Life by ME


Ontvang gratis updates zoals dit artikel over leuke penvrienden

 


01-11-2021

Tags: leuke penvrienden

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl