2009-mia-domenico-455-unsplash 2007-dan-counsell-365835-unsplash 2011-igor-ovsyannykov-219666-unsplash
Geldtips die je eerder had willen weten

Geldtips die je eerder had willen weten

Het leven wordt alsmaar duurder, terwijl we zoveel meer gaan verdienen. Dit betekent dat we meer geld uit moeten geven, terwijl we minder geld hebben. Door slim om te gaan met het geld dat je hebt, kun je een hoop besparen. Daarom lees je in dit artikel enkele geldtips die iedereen zou moeten weten.

Prioriteren schulden Prioriteren van schulden

Schulden maken is niet altijd te voorkomen. Of het nu gaat om een lening van een kredietverstrekker als NIBC Direct die je dient af te lossen of andersoortige schulden, het is van belang dat je het aflossen ervan prioriteit maakt. Je zult namelijk zien dat de tijd in je nadeel werkt: schulden worden door rentes alsmaar groter. Gebruik al het geld dat je kunt missen voor het aflossen van de schulden.

geldtips uitgaven Snijden in je uitgaven

Zorg ervoor dat je precies weet waar al je geld heengaat. Veel mensen geven meer geld uit dan dat ze denken. Er gaat vaak een hoop geld naar zaken die, als we er goed over nadenken, helemaal niet zo belangrijk voor ons zijn. Als we onze uitgaven op een rij hebben staan, is het vaak makkelijker om deze te prioriteren en erin te snijden.

vergelijken aankopen Kijken en vergelijken

Neem voor alles wat je wilt kopen de tijd om te kijken en te vergelijken. Als we impulsief kopen, geven we vaak meer geld uit dan nodig is. Dit gaat zowel om onze dagelijkse uitgaven als grote uitgaven. Vergelijk de aanbiedingen van diverse supermarkten in de buurt, wacht op uitverkoop als je grote uitgaven wilt doen en sla grootverpakkingen in. Je zult zien dat je op die manier een hoop kosten kunt besparen.

budgetteren Bekijk het grote plaatje

Impulsief kopen zorgt er bovendien voor dat we het grote plaatje vergeten. Een grootverpakking lijkt in eerste instantie wellicht erg duur, onderaan de streep kun je er vaak een hoop mee besparen. Koop de producten die je veelvuldig gebruikt in grootverpakkingen, houdt aanbiedingen ervan in de gaten en kies, als het om grote uitgaven gaat, altijd voor kwaliteit. De uitspraak ‘goedkoop is duurkoop’ bestaat niet voor niets.

[ Foto verrast door geldtips :] door Andrea Piacquadio via Pexels

Geldtips nuttig?

Doe met deze vier geldtips maar je voordeel dat scheelt vast weer. Lees ook andere berichten voor je Lifestyle >>

05-12-2022

Tags: geldtips culinair wonen lifestyle

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl