2009-mia-domenico-455-unsplash 2007-dan-counsell-365835-unsplash 2011-igor-ovsyannykov-219666-unsplash
Geld lenen voor verbouwing? Dit moet je weten

Geld lenen voor verbouwing? Dit moet je weten

[Gastbijdrage] Willen verbouwen, maar niet beschikken over voldoende financiële middelen. Het overkomt meer mensen dan het lijkt. Je ziet hartstikke mooie mogelijkheden om je woning te verduurzamen. Het dak ligt prachtig op het zuiden en is klaar voor zonnepanelen, maar ja: de investering is niet te betalen. Zo bestaan er tal van zaken die jou en je woning geweldig vooruit zouden kunnen helpen -want investeren in verduurzaming zorgt er juist voor dat je een minder hoge energierekening krijgt- maar dan moet je die verduurzaming natuurlijk wel kunnen betalen. Wringt bij jou ook hier de schoen? Een lening kan uitkomst bieden, we vertellen je graag meer hierover in dit artikel.

Woning verbouwen Woning verbouwen en verduurzamen, dankzij een lening

Misschien heb je er nog nooit eerder over nagedacht, maar een lening nemen voor een verbouwing biedt je dus wél die mogelijkheid om snel actie te kunnen ondernemen. Natuurlijk betaal je rente over de lening, maar dit extra geld ben je nu wellicht kwijt aan extra stookkosten. Geld wat nooit meer terugkomt, terwijl verduurzaming van je woning in de meeste gevallen voor een waardevermeerdering zorgt van je woning. Zelfs wie sceptisch tegenover lenen staat, zal hier de logica van kunnen inzien.

Welke financiering Welke financiering aanvragen?

Voor het verbouwen van je woning bestaan er twee gangbare leningen, namelijk:

Nogal wat woningeigenaren zullen geneigd zijn de lopende hypotheek te verhogen. Vooral wanneer zij in rente-vriendelijke tijden de hypotheek zijn aangegaan. Geen onlogische gedachte, aangezien hypotheekrente meestal lager ligt dan die van een persoonlijke lening. Toch kun je je afvragen of het verhogen van de lopende hypotheek uiteindelijk echt wel de meest voordelige optie is.

kosten hypotheek uitbreiding Diverse bijkomende kosten hypotheek uitbreiding

Een bestaande hypotheek kan in principe niet zonder tussenkomst van een taxateur verhoogd worden. Hiervoor dienen dus kosten gemaakt te worden, evenals er kosten gemaakt moeten worden t.b.v. de hypotheekadviseur. En dan zijn we er nog niet. De looptijd van een hypotheek is veel langer dan die van een persoonlijke lening. Je betaalt dus de komende jaren maandelijks rente over de verhoging, terwijl je een persoonlijke lening binnen uiterlijk drie jaar dient afgelost te hebben.

Zo kan het dus voorkomen dat drie jaar lenen tegen een hoger rentepercentage voordeliger is dan misschien wel 10 jaar lenen tegen een lager rentepercentage. Tijd om de rekenmachine erbij te pakken voordat je tot lenen overgaat. Probeer in te schatten hoeveel jaar je nog minimaal zult wonen in jouw woning. Is een hypotheekverhoging dan wel de verstandigste, voordeligste keuze?

Persoonlijke lening aanvragen Persoonlijke lening aanvragen

Woningeigenaren kunnen na de berekening van de som tot de conclusie conclusie komen dat een persoonlijke lening aanvragen tóch de voordeligste optie blijkt te zijn. Daarnaast kent de persoonlijke lening nog een voordeel: het proces verloopt aanzienlijk sneller. Bij de aanvraag van een persoonlijke lening beschik je simpelweg sneller over het geldbedrag. De looptijd is relatief kort van deze lening, wat het geheel overzichtelijk maakt.

Geld lenen voor verbouwing verstandig?

Met deze informatie kan je vast een weloverwogen keuze maken. Lees meer financiële tips in de Categorie Financieel >> 

[ Gastauteur Geld lenen voor verbouwing :] Santander Consumer Finance.
[ Foto Geld lenen voor je verbouwing :] door Karolina Grabowska via Pexels.

geld lenen

21-11-2022

Tags: Geld lenen voor je verbouwing wonen financieel

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl