2009-mia-domenico-455-unsplash 2007-dan-counsell-365835-unsplash 2011-igor-ovsyannykov-219666-unsplash
plekken voor je hangmat

plekken voor je hangmat

Heb je net een hangmat gekocht of wil je er een kopen? Of misschien heb je al een maar gebruik je deze zelden? Verken dan eerst de mogelijkheden en plekken voor je hangmat in huis en tuin. Maak hieronder je keuze en voor je het weet heb je er een favoriet plekje bij thuis om te chillen, dutten en genieten, wie weet ga je wel voor meerdere hangmatten!

5 Plekken voor je hangmat:

 

hangmat op veranda 1. Op de patio, balkon of veranda

De eerst logische plek is natuurlijk je patio, balkon, veranda of welke buitenruimte je ook hebt. Of het in de voor- of achterzijde van je woning is, je hangt je hangmat op en kunt er heerlijk in ontspannen. Op een zonnige zomerdagen kan een boom, parasol of zonnescherm daarbij de nodige schaduw bieden. 

tuinhangmat 2. In de tuin

We moeten het toch nog even noemen: de tuin. Dat is toch voor de meeste mensen de favoriete plaatsen om de hangmat op te hangen. Dit kan tussen twee bomen, aan de omheining (schutting of hek), aan het huis of schuurtje of een combinatie van twee van deze opties. Heel handig en zonder schade aan je eigendommen is het om gewoon een mobiele hangmat met standaard neer te zetten. Een klein hoekje achter in de tuin of half over een border is al voldoende. Vanuit je tuinhangmat geniet je hoe dan ook van je groene omgeving, de binnenkant van je ogen of gezellig met je huisgenoten en vrienden. Smeer je wel goed in he!

slaapkamer hangmat 3. Of de slaapkamer

Het is niet de meest populaire plaats om je hangmat thuis op te hangen hoewel als je er de ruimte voor hebt si het best een verrassend fijne plek. Misschien ruil je je bed zelfs wel in. Sommige mensen zweren bij de gezonde aspecten van slapen in een hangmat. Het is in ieder geval een coole en koele plek om te ontspannen, een boek te lezen, televisie of films te kijken, muziek te luisteren of wat je ook maar wilt.

woongedeelte hangen 4. In je woongedeelte

Niet iedereen heeft een voortuin en/of achtertuin of balkon. Gelukkig is ook het woongedeelte een van de ideale plekken voor je hangmat, weer of geen weer! Daar gebruik je je hangmat voor vele doeleinden. Zoals een comfortabele plek voor je gasten en zo direct een huiselijke omgeving te bieden, om letterlijk rond te hangen met de familie, te ontspannen of een middagtukje te doen. Je kunt de hangmat ook gebruiken als een soort room divider tussen de woon- en kook-/eetfunctie of geef 'm een mooi plekje op de vide, in de serre of gewoon tussen je fauteuils.

alle plekken voor je hangmat 5. Gewoon overal!

Beperk je niet tot de standaard plekken voor je hangmat in huis en tuin. Denk vrij en creatief en kies gewoon die plek waar jij je lekker zult voelen in horizontale stand. Vergeet ook de decoratieve waarde niet. Je kunt je hangmat thuis echt overal ophangen of plaatsen, zeker dankzij de prachtige uitvinding van de hangmat standaard! Je kunt overal thuis rondhangen met zo'n draagbare hangmatstandaard je kunt je hangplek steeds veranderen en uitproberen. Onder de trap, op de overloop, in de gang, de 'studeer'-kamer, de hal of op zolder... de mogelijkheden zijn eindeloos. 

Plekken voor je hangmat gekozen?

montage hangmat

Maak ook gebruik van een handige bevestiging voor elke hangmat zodat je deze zo snel en stevig aan een muur, plafond, balk of boom vastmaakt. In zo'n set van een hangmatleverancier vind je alles wat je nodig hebt, van karabijnhaken en ogen tot stevige lijnen. Of haal dit zelf bij een bouwmarkt. Weet je nu al waar je je hangmat thuis gaat ophangen om te genieten van een nieuwe kijk op je woonomgeving? Of sluit je als snel je ogen?

Meer interieurtips lees je in de Categorie Wonen >>

[ Foto en illustratie Plekken voor je hangmat :] Met toestemming van Luilak, the relax company.

10-11-2022

Tags: Plekken voor je hangmat Wonen

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl