2009-mia-domenico-455-unsplash 2007-dan-counsell-365835-unsplash 2011-igor-ovsyannykov-219666-unsplash
Zo maak je een vindbare site met trefwoorden

Zo maak je een vindbare site met trefwoorden

[Gastbijdrage] Wie wil dat nou niet? Een beter en mooi resultaat halen bij zoekmachines als Google. Als je bij een sitebezoek ook eens in de broncode snuffelt, kan je vreemde keuzes aantreffen… Daarom hier een aantal praktische tips om het zoekresultaat te beïnvloeden. Dat doe je door de juiste trefwoorden op te nemen in de broncode en/of tekstpagina's van je site. Zoekmachineoptimalisatie voor een vindbare site is het toverwoord!

klantdenken Denk vanuit de prospect en klant

Bedenk hoe je klant of prospect zoekt via zoekengines. Welke woorden of combinaties daarvan tikt men in? Dat bepaalt vooral je keuze van de belangrijkste trefwoorden, ook wel 'keywords' genoemd. Hou daarbij naast de voorkeursspelling ook rekening met toegestane variaties daarop. Bedenk ook dat men zou kunnen zoeken met oude spelling of zelf foutieve spelling. Zoekt men bijvoorbeeld naar een cadeau, kadeau, cado of kado?

concurrentie Bekijk je concurrent

Je wilt natuurlijk beter gevonden worden dan je naaste aanbieder en concurrent. Daarom is het erg leerzaam om bij hun sites te analyseren met welke trefwoorden zij gevonden willen worden. Kies je positionering en maak een nog sterkere en onderscheidende selectie.

trefwoord Woorden treffen

Om geen trefwoorden over het hoofd te zien volgt hier een lijst waar je dan aan kunt denken:

analyse Analyseren en bijstellen

Webstatistieken zoals Google Analytics geven je inzage waarop bezoekers van je site je daadwerkelijk hebben gevonden. Analyseer deze met regelmaat en stel zo nodig je trefwoorden bij. Zo kan je voor trefwoorden die goed scoren aanverwante zoekwoorden toevoegen. Google Ads biedt je een slimme tool aan waarmee je de juiste keywords selecteert. Met een klik zie je hoeveel zoekopdrachten naar welke keywords worden uitgevoerd.

specialisme Blijf werken aan je profilering

De juiste trefwoorden maken van je onvindbare site dus een vindbare site; beter vindbaar en zichtbaar. Meld je site ook aan bij andere sites waar mogelijk. Want ook het aantal vermeldingen met links naar je site dragen bij aan het resultaat. Ook aan wat de zoekengine toont van jouw zoekresultaat kun je werken. Het is een tijdrovende klus waar je met aandacht aan moet blijven werken.

specialisme Specialist vragen

Geen tijd?  Overweeg dan inschakeling van een specialist om je site door te nemen om te bekijken of, hoe en waar je site zoekmachinematig, tekstueel en in navigatie verbeterd kan worden. Natuurlijk zonder negatief effect op de klantreis. Veel aanbieders doen dat eenmalig maar een periodiek onderhoudsabonnement is eigenlijk beter, zeker als je de kosten wilt spreiden of als je veel nieuwe content maakt.

Slotwoord over je vindbare site

Maak je je nu zorgen dat je concurrent bij jouw vindbare site de kunst afkijkt? Nou, dan weet je daar nu vast ook weer creatief op te reageren.

Heb je een vraag of extra tip voor een vindbare site of wil je ook samenwerken met ZoMaakJe.nl? Laat het weten via onze contactpagina.

[Over de gastauteur:] Vanuit 'Het Ontwerpfabriekje' in Hilversum verzorgt Ontwerpfabriek & friends commerciële communicatie in de breedste zin van het woord. Van visitekaartjes tot content management websites, van mediastrategie en zoekmachineoptimalisatie tot jouw persoonlijke Facebookpagina, van bedrijfsvideo tot digitale presentatie.

 

Ontvang gratis updates zoals dit artikel over de vindbare site met trefwoorden

 


29-10-2021

Tags: Zakelijk vindbare site met trefwoorden

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl