2009-mia-domenico-455-unsplash 2007-dan-counsell-365835-unsplash 2011-igor-ovsyannykov-219666-unsplash 2002-shawnn-tan-265187
3 Praktische tips voor het buiten schilderen

3 Praktische tips voor het buiten schilderen

[Gastbijdrage] Aanpassingen aan het huis zijn altijd wel te doen, al doe je er de ene keer meer dan de andere keer. Het schilderen van de buitenkant van het huis, je schutting of schuur doe je natuurlijk niet vaak, maar het kan wel eens zo zijn dat je hier toch mee bezig gaat. Als je dit zelf doet, is het belangrijk dat je aan een aantal dingen denkt. Deze drie tips zullen je zeker de goede richting in helpen op het moment dat je buiten gaat schilderen.

Werk veilig Werk veilig op hoogte

Het is erg belangrijk dat als je bijvoorbeeld bezig gaat met het schilderen van ramen of hogere verdiepingen, je dit op een veilige manier doet. Meestal is een ladder wel iets wat je hiervoor gaat gebruiken en hoewel dit prima kan, is het goed om stil te staan bij de veiligheid ervan. Gebruik het liefst een stevige ladder die hoog genoeg is, en plaats ook een ladderbeugel om te verzekeren dat de ladder niet zomaar gaat glijden of schuiven. Op die manier kun je veilig op hoogte werken. Gebruik je gezonde verstand en ga niet op plekken staan waar er een mogelijkheid is om te vallen.

schilderkleding Draag kleren en schoenen die vies mogen worden

Natuurlijk is het een logische stap, maar eentje die zeker bij het buiten schilderen extra belangrijk is. Soms moet je in onhandige houdingen staan om op de juiste plekken te komen met je kwast of roller, en dan kan het zijn dat je je kleding sneller vies krijgt. Zorg dus voor een oud shirt en een broek die vies mag worden. Ook op je schoenen kunnen bijvoorbeeld verfspetters komen, dus houd daar ook zeker rekening mee. De meeste mensen bewaren om die reden vaak oude kleding om deze vervolgens aan te doen tijdens het schilderen. Gooi dus niet meteen alle kleding weg die bijvoorbeeld vies is geworden, maar bewaar de kleding voor zulke handige gevallen! 

voldoende ervaring Zorg dat je voldoende ervaring hebt

Buiten schilderen is vaak allemaal net iets anders dan wanneer je binnen een muurtje schildert. Het is ook iets lastiger om mooi te krijgen. Zorg er daarom voor dat je van tevoren goed onderzoek doet naar wat voor verf je nodig hebt en hoe je de oppervlakken die je gaat schilderen zo goed mogelijk voorbereid op de nieuwe laag verf. Twijfel je aan jezelf? Schroom dan niet om een schilder in te huren voor jouw buiten schilderwerk, zeker als het gaat om grotere projecten als de gehele buitenkant van het huis. Zij doen het werk met plezier voor je en zo weet je zeker dat je het perfecte resultaat krijgt. Kijk bijvoorbeeld eens bij de professionals van Mascolorie schilderwerken.

Lees door over Wonen >>

[Foto:] Buiten schilderen door Tatiana Syrikova via Pexels.
[Gastauteur:] Mascolorie Schilderwerken, actief in Noordwijk, Noordwijkerhout, Voorhout, Katwijk, Oegstgeest, Warmond, Wassenaar, de Zilk en Lisse maar op verzoek ook in andere gemeentes.


Ontvang gratis updates zoals over buiten schilderen

 

 

26-10-2022

Tags: Buiten schilderen Wonen

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl