2009-mia-domenico-455-unsplash 2007-dan-counsell-365835-unsplash 2011-igor-ovsyannykov-219666-unsplash
Lening verhogen? Zo maak je meer ruimte!

Lening verhogen? Zo maak je meer ruimte!

[Gastbijdrage:] Soms komt het goed uit om je lening te verhogen. Zo kan het zijn dat je extra geld kunt lenen en daarom bijvoorbeeld de verbouwing kunt bekostigen die je woning in waarde kan laten stijgen. Hoe dit precies werkt is afhankelijk van de leenvorm van je huidige lening. Denk dan aan een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Hoe dit precies werkt per type lening leggen we je in dit artikel uit.

Persoonlijke lening Persoonlijke lening verhogen

Ook een persoonlijke lening betekent dat er een mogelijkheid tot je lening verhogen bestaat. Wanneer je een persoonlijke lening hebt en deze wilt verhogen, moet je een nieuwe lening afsluiten met een hoger leenbedrag. De huidige lening los je dus volledig af met de nieuwe lening. Het bedrag wat er overblijft, kun je dan dus extra lenen. Doorgaans is het extra geld lenen bij een persoonlijke lening niet mogelijk. Deze optie is wel mogelijk bij een doorlopend krediet. Bij deze leenvorm kun je namelijk afgeloste bedragen opnieuw opnemen, wat betekent dat je een aankoop kunt doet zonder je kredietlimiet te verhogen.

Heb je een persoonlijke lening en wil je extra geld lenen? Dan kun je het beste je huidige lening oversluiten naar een lening met een hoger leenbedrag. In sommige gevallen betekent dat zelfs betere voorwaarden en een lagere rente!

Doorlopend krediet Doorlopend krediet of roodstand verhogen

Voor het verhogen van een doorlopend krediet of roodstand hoef je vaak geen lening over te sluiten. Het gebeurt vaker wanneer men bijvoorbeeld rentes en voorwaarden vindt bij een andere kredietverstrekker die gunstiger zijn dan bij de huidige kredietverstrekker. Een doorlopend krediet kun je vaak kosteloos verhogen en oversluiten.

Hoeveel geld lenen Hoeveel geld kan ik maximaal lenen bij een verhoging?

Ook bij het verhogen van je lening wordt er opnieuw getoetst of je wel kunt voldoen aan de betalingsverplichting van het nieuwe gewenste bedrag. Een kredietverstrekker kijkt altijd of het nieuwe maximumbedrag op een verantwoordelijke manier geleend kan worden. Dit is de reden dat er opnieuw getoetst wordt, want er kan zo maar wat veranderen in je inkomen tijdens de huidige lening. Vaak is het wel zo dat het nieuwe bedrag geleend kan worden bij de huidige kredietverstrekker, indien je financiële situatie hetzelfde blijft of beter is geworden.

Lening verhogen een goed idee?

Of je lening verhogen een goed idee is. kan je zelf het beste beoordelen maar met bovenstaande tips heb je in ieder geval een beter zicht in de mogelijkheden. Lees meer over financiën in de Categorie Financieel >> 

[ Gastauteur Zo verhoog je je lening :] Krediet.nl biedt voor iedere leenwens een passende financiering met vele mogelijkheden.
[ Foto :] door Andrea Piacquadio via Pexels.

geld lenen

21-10-2022

Tags: Zo verhoog je je lening Financieel

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl