2009-mia-domenico-455-unsplash 2007-dan-counsell-365835-unsplash 2011-igor-ovsyannykov-219666-unsplash
De 5 voordelen van je fiets mee op vakantie

De 5 voordelen van je fiets mee op vakantie

Ben je van plan om misschien de fiets mee te nemen op vakantie, maar twijfel je nog een beetje wat de voordelen daar precies van zijn? Logisch. Een fiets mee op vakantie voelt als een onderneming. Toch valt dat reuze mee en draagt het eigenlijk alleen maar voordelen met zich mee. Je bent flexibel en komt aan je beweging, bijvoorbeeld. In dit artikel noemen we de vijf belangrijkste voordelen nog even voor je op.

Gemakkelijk meenemen 1. Gemakkelijk meenemen

Je denkt misschien dat het ingewikkeld is om een fiets mee te nemen op vakantie, maar niets is minder waar. Het gaat erom dat je een goede fietsendrager hebt achterop, zodat je de fietsen veilig kunt vervoeren. Denk bijvoorbeeld aan een Thule fietsendrager. Je kunt dit soort fietsendragers op de trekhaak zetten en je klikt zo je fiets eraan vast. Gemakkelijk om mee te nemen, zeker als je tijdens je vakantie veel van accommodatie veranderd.

fietsendrager

Fietsen is gezond 2. Fietsen is gezond

Of je nou met het gezin gaat, je partner of alleen: fietsen is gezond. Je komt lekker aan je beweging en het zorgt ervoor dat je fit blijft, maar bijvoorbeeld ook dat je kinderen hun energie kwijt kunnen. Ook is het gezonder voor het milieu, want je pakt minder de auto!

Bijkletsen 3. Bijkletsen op de fiets

Niets is fijner dan fijne gesprekken op de fiets. Je kunt eigenlijk heel goed bijkletsen met elkaar terwijl je geniet van de natuur, de stad of het berglandschap- om maar wat te noemen. De telefoons kunnen niet gepakt worden, dus praten komt daar dan veel sneller voor in de plaats.

andere route 4. Je ziet andere dingen

Op de fiets kan het zomaar zijn dat je een andere route neemt dan met de auto. Vaak fiets je sneller door mooie natuurgebieden heen en kom je bij mooiere uitzichtplekken. Dit komt omdat je met de fiets bij plekken kunt komen die met de auto niet toegankelijk zijn.

mobiel fiets mee op vakantie 5. Je hoeft niet te lopen

Een grote boulevard, een drukke stad of een bergtocht: met de fiets hoef je niet te lopen en kun je makkelijker andere plekken zien. Ook met kleine kinderen is dit een voordeel.

Voortaan de fiets mee op vakantie?

Met de voordelen van een fiets mee op vakantie blijf je echt flexibel en komt je dus ook nog toe aan de nodige beweging. Meer vakantietips lees je ook via de Categorie Reizen >>

[ Foto's Fiets mee op vakantie :] | Foto Bus met fiets door Elviss Railijs Bitāns | Fietsendrager: met dank aan Dakdragerwinkel.nl.

13-10-2022

Tags: Fiets mee op vakantie Reizen

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl