2009-mia-domenico-455-unsplash 2007-dan-counsell-365835-unsplash 2011-igor-ovsyannykov-219666-unsplash
Zo maak je een tuinbank van pallets. DIY!

Zo maak je een tuinbank van pallets. DIY!

Heb je wel eens langs een stapel gebruikte pallets gereden en gedacht: "Wat zou ik daar nou eens mee kunnen maken?". Nou, ZoMaakje.nl laat je hier de makkelijkste manier zien om er een palletbank voor in de tuin of dakterras mee te maken. Een simpele DIY voor een originele tuinbank van pallets waarbij je geen elektrisch gereedschap nodig hebt!

Tuinbank van pallets eyecatcher Tuinbank van pallets als eyecatcher

Als je net verhuisd bent en je tuin, balkon of dakterras, als je die al had, is opeens een stuk groter dan kan de ruimte wat te groot en leeg aanvoelen. Met je huidige tuinmeubels kom je dan niet ver genoeg en een nieuwe tuinset is behoorlijk kostbaar. Met deze pallet hack los je je tuininterieur probleem op, heb je een leuk tijdverdrijf en kom je helemaal in ‘Ibiza-style’! Zo’n tuinbank van pallets zit met wat loungekussens ook nog eens heerlijk!

gemakkelijke palletbank Hoe maak je deze gemakkelijke palletbank?

pallet gebruikt

Verzamel je pallets als je onderweg bent, er een grof vuil dag is of kijk op marktplaats. Juist de pallets met wat geschiedenis ogen net wat ruiger en stoerder dan hele nieuwe exemplaren. Maar ja, smaken verschillen en schilderen kan natuurlijk ook nog.

Misschien heb je al ervaring met dit scharrelwerk en heb je zelfs nog wat pallets in huis. Nu kan je supermakkelijk aan de gang om snel van het buitenleven te genieten!

benodigdheden tuinbank Benodigdheden

Wat heb je nodig voor dit tuinprojectje:

Pallets plaatsen Pallets plaatsen

Leg om te beginnen twee pallets plat neer op de grond, de ene boven op de andere. Het is wel zo handig om dat direct al in de buurt van je nieuwe zitplek te doen, dat scheelt sjouwen. Vervolgens plaats je er nog twee naast. Zet nu de resterende twee pallets rechtop achter de twee sets als de rugleuning van een bank. Als een van de pallets iets breder is dan de rest kan je deze op maat afzagen. Je kunt de afgezaagde pallet ook omwisselen en deze op de bodem leggen. Zo is deze wat meer uit beeld.

Pallets Pallets aan elkaar knopen of spannen

spanbanden

Met het touw of nog beter een spanband bind je de achterkant van de pallet die rechtop staat vast aan de bovenste pallet die plat ligt. Als je touw of de band niet wil doorknippen, trek je het gewoon door naar het middelste gedeelte en haal je deze door de pallets, om ze opnieuw aan elkaar te knopen. Hetzelfde ga je te werk op alle punten waar de staande pallets een verticaal stuk hebben dat aan de andere pallets kon worden vastgemaakt.

Geloof het of niet, maar je zult zien dat dit zo een heel stevig geheel vormt, vooral doordat je elke pallet vast maakt. Het draait allemaal om evenwicht! Nu kan je er dus gemakkelijk naar wens nog zwenkwielen onder schroeven op elke hoek en je tuinbank op de definitieve plek zetten, Daarna is het tijd voor het leukste onderdeel…

Styling tuinbank Styling tuinbank van pallets

Je kunt bij bijvoorbeeld een goedkopere woonwinkel of de bouwmarkt palletkussens scoren. Het kan echter ook veel goedkoper met een oude matras en/of stof of een plaid die je nog over hebt. Ga vooral voor wat kleur voor je ‘nieuwe’ buitenmeubel. Bedek dan de pallet of de matras met de stoffen en voeg een hoop grotere, ook kleurrijke kussens toe. Ga vooral voor wat kleur voor je ‘nieuwe’ buitenmeubel. En klaar is Kees, zeggen we dan! Al met al kost het je ongeveer 15 minuten.

Tuininspiratie Compleet plaatje

styling tuinbankje

De styling van je tuinbank van pallets verdient natuurlijk ook wat aandacht. Pinterest is een mooie inspiratiebron als je het even niet meer weet. Zet er in ieder geval een leuk tafeltje voor en combineer deze naar eigen inzicht met bijvoorbeeld een nostalgisch krukje en een oude lade. Zo’n krukje kan je ook als hack maken van bijvoorbeeld een oud bier- of melkkrat of van sinaasappelkistjes. Als je plek hebt, kan je ook nog een bord of schilderij aan de tuinmuur- of schutting hangen en een slinger met lampjes en kunstbloemen.

Je tuinbank van pallets geslaagd?

Mooi zo, dan is het direct al tijd om te genieten van je nieuwe, hippe zitplek. Stuur ook graag een foto van het eindresultaat dan zetten we het in dit DIY-blog! Ook al heb je je er niet eens voor in het zweet hoeven te werken. We wensen je veel tuinplezier!

Lees meer tuintips via de Categorie Wonen >>

[ Foto Tuinbank van pellets :] Sfeerbeeld via Pexels van Алекке Блажин | Spanband van Logistiekconcurrent | Tuinpicknick via Pexels van Ron Lach.

21-09-2022

Tags: Groene serre Wonen DIY Tuin

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl