2009-mia-domenico-455-unsplash 2007-dan-counsell-365835-unsplash 2011-igor-ovsyannykov-219666-unsplash 2002-shawnn-tan-265187
Zo maak je ruimte met een groene serre

Zo maak je ruimte met een groene serre

Een krappe woonkamer en tuin die niet geheel gebruikt wordt… Dit zijn al twee goede redenen om de beschikbare ruimte beter te gebruiken en in te delen. Gezinsuitbreiding of wijzigende leefwensen kunnen de aanleiding vormen om meer ruimte te maken. Bijvoorbeeld voor een grotere keuken of  meer speelplezier in de tuin voor de kinderen. Maar ook voor meer ruimte met een groene serre om de seizoenen te verlengen. Of heb je gewoon behoefte aan meer esthetiek en woonplezier?

Met deze tips realiseer je een groene beleving in je bestaande of nieuwe serre.

Ideeën om je leefruimte uit te breiden

Een tuin is een geweldige manier om meer ruimte aan je huis toe te voegen en dient voor vele doeleinden, zoals een ontmoetingsplaats, amusement of ontspanning. Voor een serre, ook wel een tuinkamer, haal je alleen wel wat vierkante meters van je tuin af. Een klassieke serre bouwen biedt daarmee wel een mooie kans om je tuin naar binnen te halen. Dus als je overweegt een tuin aan te leggen of je de bestaande tuin wilt uitbreiden, raadpleeg dan eerst de ideeën om dit overdekt te realiseren met een groene serre:

stenen waterval 1. Een stenen waterval in je groene serre

Rotstuinen creëren een esthetisch aantrekkelijk landschap dat dimensie en textuur toevoegt aan je tuinkamerideeën. Je maakt het door kleine stenen in een rivierachtig patroon te plaatsen. Zo kan je ook een stenen waterval creëren. Door meerdere rotslagen te bouwen, ziet de waterval er nog groter en dramatischer uit.

bloembed 2. Overdekt bloembed

Je haalt je tuin helemaal naar binnen door een bloembed te creëren zoals je dat buiten zou doen maar dan uiteraard met planten geschikt voor binnen. Met een paar simpele voorbereidingen creëer je een sfeervol bloembed ook in je serre. De eenvoudigste manier om meer groen in je serre te creëren, is door hangende plantenbakken te plaatsen. Deze kunnen worden gebruikt om een ​​verscheidenheid aan planten te kweken en kunnen vervolgens ook gemakkelijk elders in huis worden geplaatst.

haard in groene serre 3. Van vuurkorf naar haard in je tuinkamer

Een serre leent zich heel goed om een vuurplaats te creëren, met speciale gel zijn de mogelijkheden inmiddels nog veel groter geworden. Daardoor hoef je niet meer in de kou buiten een fikkie te stoken. Zo heb je het hele jaar door een geweldige plek om te ontspannen en een boek te lezen terwijl je geniet van het buitenleven door de vele ramen van je serre..

houten serre 4. De schutting of houten serre laten doorlopen

houten serre maken

Een houten schutting is een geweldige manier om de illusie van een grote buitenruimte te creëren. Deze stijl is geliefd om zijn veelzijdigheid en relatief lage kosten. Je kunt het in elke gewenste kleur schilderen en (optisch) laten doorlopen in je serre. Dus als je je bijzonder geïnspireerd voelt, kun je het zelfs aanpassen aan de look van je huis. Omgedraaid kan natuurlijk ook; dan trek je de stijl van een houten serre op maat door in je tuinschermen.

broeikas 5. Je serre als kweektuin

Opkweken voor je moestuin kan perfect in je serre dankzij het vele daglicht. Dat versterk je nog met een lichtstraat in je serreplafond en harmonicadeuren die ver open kunnen. Het maakt je ruimte direct ook actief en levendig.

Ga je voor de groene serre?

Met deze tips krijg je vast zin om je serre aan te pakken of je te oriënteren op een nieuwe serre. Die zijn er in elke stijl van klassiek tot industrieel. Zo’n aanbouw is er ook van hoogwaardige materialen, met de hand gemaakt, uitstekend geïsoleerd en zelfs met vloerverwarming! Een tuinkamer kan ook los van het huis geplaatst worden als bijgebouw. Lees meer ruimtelijke woontips via de Categorie Wonen >>

[ Foto’s groene serre :] Met toestemming van De SerreSpecialist.

17-09-2022

Tags: Groene serre Wonen DIY Tuin

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl