2009-mia-domenico-455-unsplash 2007-dan-counsell-365835-unsplash 2011-igor-ovsyannykov-219666-unsplash
Egaliseren tegelvloer: de Ultieme Gids

Egaliseren tegelvloer: de Ultieme Gids

[Gastbijdrage] Er zijn een heleboel redenen waarom je een tegelvloer zou willen egaliseren. Misschien zijn de tegels ongelijk en kan er over gestruikeld worden, of misschien begint het voegmiddel omhoog te komen en wil je het repareren voordat het een groter probleem wordt. Wat je reden ook is, het egaliseren van een tegelvloer is belangrijk! In deze blogbijdrage zullen we het hebben over het belang van het egaliseren van een tegelvloer, de voor- en nadelen van het zelf doen versus uitbesteden, en geven we je een stap-voor-stap handleiding over hoe je het moet doen als je besluit het heft in eigen handen te nemen.

egaliseren van een tegelvloer Het belang van het egaliseren van een tegelvloer

Het belang van het egaliseren van een tegelvloer  kan niet worden overschat. Niet alleen kunnen ongelijke tegels struikelgevaar opleveren, maar ze kunnen er ook toe leiden dat het voegmiddel omhoog komt en barst. Dit kan leiden tot waterschade en schimmel, en daarom is het belangrijk om je tegelvloer te egaliseren zodra je problemen opmerkt.

voor- en nadelen dhz tegelvloer De voor- en nadelen van zelf doen vs. uitbesteden

Er zijn voor- en nadelen aan zowel het zelf doen als het uitbesteden van de klus. Als je het zelf doet, bespaar je natuurlijk geld, maar het is een tijdrovend proces. Je moet ook het nodige gereedschap huren of kopen, wat duur kan zijn. De klus uitbesteden kost meer geld, maar het zal sneller gaan en je hoeft je geen zorgen te maken over het huren of kopen van gereedschap.

Een stap-voor-stap handleiding over hoe je het zelf een tegelvloer egaliseert

Als je besloten hebt om het heft in eigen handen te nemen, vind je hier een stap-voor-stap handleiding voor het egaliseren van een tegelvloer:

  1. Stap één: inspecteer de vloer en identificeer eventuele probleemgebieden, scheuren en gaten moeten gerepareerd worden voor je begint met egaliseren.
  2. Stap twee: maak de vloer schoon en zorg ervoor dat er geen vuil of puin op de vloer ligt dat het elagalisatieproces kan hinderen.
  3. Stap drie: breng mortel aan op de probleemgebieden en gebruik een troffel om het gelijkmatig te verdelen.
  4. Stap vier: plaats tegels over de mortel en druk ze stevig aan, of plaats een nieuwe vloer over de tegelvloer als je dit wil.
  5. Stap vijf: veeg overtollige mortel weg en laat de vloer een nacht drogen. En dat is het! Je hebt je tegelvloer met succes geëgaliseerd! 

Egaliseren tegelvloer beter Egaliseren tegelvloer nu makkelijker?

Het egaliseren van een tegelvloer is om vele redenen belangrijk. Het kan leiden tot struikelgevaar, waterschade en schimmel, en het voegmiddel kan omhoog komen en barsten. Er zijn voor- en nadelen aan zowel het zelf doen als het uitbesteden van de klus, dus zorg ervoor dat je je opties zorgvuldig afweegt voordat je een beslissing neemt. Als je besluit om het zelf te doen, volg dan de stappen die in deze blogpost worden beschreven en je zult zeker succesvol zijn, veel succes!

[ Foto Egaliseren tegelvloer :] van Steven Ungermann op Unsplash.
[ Gastauteur :] Egaliseren.nl.

Meer voor een steeds mooier huis lees je via onze overzichtscategorie Wonen >>


Ontvang gratis updates zoals dit artikel egaliseren tegelvloer 

 


12-09-2022

Tags: Egaliseren tegelvloer Wonen Techniek

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl