2009-mia-domenico-455-unsplash 2007-dan-counsell-365835-unsplash 2011-igor-ovsyannykov-219666-unsplash
Fietsen in de bergen met de beste accessoires

Fietsen in de bergen met de beste accessoires

[Gastbijdrage] Met een moderne fiets of tweedehands elektrische fietsen rijden is voor veel mensen een leuke hobby, en dat is ook niet verwonderlijk. Voor een selecte groep is het echter een passie en dat betekent dat ze graag een uitdaging aangaan. Een van die uitdagingen kan zijn om te gaan fietsen in de bergen. Geen gemakkelijke opdracht, zeker als je in het buitenland plant te fietsen (zoals Frankrijk of Spanje). Toch is het mogelijk om deze uitdaging met succes af te ronden zolang je de juiste voorzieningen en accessoires meeneemt. Welke dat zijn, lees je hieronder!

3 belangrijke accessoires als je in de bergen gaat fietsen

In de bergen gaan fietsen brengt een compleet nieuwe set uitdagingen met zich mee. Een goede voorbereiding is dan ook van essentieel belang. Als je onderstaande accessoires meeneemt, dan is de kans dat je je ritten goed afrondt (en dat je daarna niet helemaal uitgeput bent) meteen een stuk groter:

Goede fietsbanden 1. Goede fietsbanden met de juiste spanning

Ten eerste is het belangrijk dat je gewone fietsen of tweedehands elektrische fietsen (als je met het gezin op weg gaat) zijn uitgerust met de juiste banden. Ze moeten daarbij ook over de juiste spanning beschikken. Controleer ten eerste je banden op eventuele scheuren, steentjes en andere vuiligheid of schade. Als je twijfelt over de kwaliteit, dan is het beter om je band meteen te vervangen.

Daarbij is het belangrijk dat je je banden voldoende op de juiste, optimale spanning brengt want dat maakt het een stuk gemakkelijker om op glad asfalt veiliger te rijden. Aan de andere kant mag je bandenspanning natuurlijk ook niet te hoog zijn. Zeker als je het wegdek waarover je rijdt slecht is, of de afdaling snel!

reserveonderdelen fietsen in de bergen 2. Belangrijke reserveonderdelen

Nog een goede manier om je rit in de bergen te doen slagen? Zorg dat je zeker de belangrijkste accessoires bij je hebt. Om te weten wat je moet meenemen, controleer je het beste eerst je fiets zelf. Zitten er moeren los? Zijn de kabels nog goed, of al wat verouderd? Misschien is het wel beter om een extra stuurlint mee te nemen of je huidige zelfs meteen te vervangen?

Een voorbereid wielrenner is er twee waard. Het is dus beter om wat reserveonderdelen méér mee te nemen, dan op de top van een steile berg ineens met een platte band, gebroken ketting of loszittend frame te moeten afrekenen.

meetapparatuur 3. De juiste meetapparatuur

Voor de fanatieke sporters is het ten slotte een goed idee om te investeren in zogenaamde meetapparatuur. Hiermee houd je je eigen hartslag, intensiteit tijdens het fietsen en nog heel wat andere parameters overzichtelijk bij. Sensoren en andere meetsystemen geven je niet enkel zicht op je prestaties en geleverde intensiteit. Ze helpen je ook om je rijsnelheid en inspanningen te doseren. Hierdoor kan je een stuk gemakkelijker lang blijven rijden.

Goede voorbeelden van dergelijke apparaten zijn een hartslagsensor, een cadanssensor en bijvoorbeeld zelfs een powermeter om je output bij te houden. Weet je op voorhand al wat jouw persoonlijke beste cadans, hartslag en wattage zijn? Dan maak je natuurlijk nog veel beter gebruik van dergelijke gadgets. Het resultaat? Je geniet veel meer van je rit in de bergen en houdt het ook veel langer vol!

Veel plezier tijdens het fietsen in de bergen

Meer tips kan je via de contactpagina geven. Lees meer reisinspiratie via de categorie Reizen >>

[Foto: fietsen in de bergen via Pexels door Dó Castle | Auteur: platform Upway voor refurbished elektrische fietsen in NL en eco-mobiliteit]


Ontvang gratis updates zoals deze over fietsen in de bergen

 

29-08-2022

Tags: Fietsen in de bergen hobby lifestyle reizen

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl