2009-mia-domenico-455-unsplash 2007-dan-counsell-365835-unsplash 2011-igor-ovsyannykov-219666-unsplash
Lees het young adult boek “De Rat”

Lees het young adult boek “De Rat”

Omdat lezen een dure hobby kan zijn (een boek kost al snel meer dan € 20 in de papieren vorm) komen Zomaakje.nl en young adult auteur Theo-Henk Streng je graag tegemoet met een gratis verhaal. In “De Rat” maak je als lezer kennis met de Rotterdamse onderwereld en de schrijfstijl van Theo-Henk Streng. Maak hier op ZoMaakJe.nl kennis met het young adults boek “De Rat” van Theo-Henk Streng. Dat is en kwestie van even downloaden en lezen maar!

young adults boek gratis lezen Waarom gratis lezen?

Jongeren lezen steeds minder en ook steeds minder graag. De vraag naar boeken neemt af en dit is met name te zien op middelbare scholen. Leesdossiers worden steeds dunner en leerlingen geven aan dat er weinig leuke boeken te lezen zijn.

Een grote verandering kwam toen young adult boeken hun intrede deden. Deze boeken werden speciaal geschreven voor de doelgroep van “jong volwassenen”, eigenlijk de tieners die op de middelbare school zitten en zo weinig lezen.

young adults boeken Wat zijn young adult boeken?

Je zou young adult boeken het beste kunnen zien als boeken die tussen jeugdboeken en boeken voor volwassenen in staan. De hoofdpersonen zijn zelf jong volwassenen (dat kan variëren van een twaalfjarige tot een jonge twintiger) en hebben te maken met herkenbare en minder herkenbare problemen. Het taalgebruik is makkelijker dan in boeken voor volwassenen, maar de dilemma’s en de beschrijvingen zijn dat zeker niet.

Op deze manier slaan young adult boeken goed aan bij het publiek. Maar het mooie is dat ook volwassenen schijnen deze boeken graag te lezen.

Theo-Henk Streng Wie is Theo-Henk Streng?

dochter van de onderwerledTheo-Henk Streng is de schrijver van diverse young adult boeken, waaronder “Dochter van de onderwereld” dat recent verscheen.

Omdat hij het belangrijk vindt dat boeken voor iedereen beschikbaar moeten zijn, schrijft hij gratis verhalen. Die staan los van de boeken die hij schrijft, maar verwijzen hier wel naar. Zo kun je gratis genieten van de leuke young adult thriller “De Rat”:

Download gratis boek Download gratis “De Rat” 

Download gratis jouw versie van “De Rat” , hier aangeboden op Zomaakje.nl.

In dit verhaal maakt de lezer kennis met Kamil, een kleine crimineel die klusjes doet voor de top van de Rotterdamse onderwereld. Als Kamil uit het wereldje wilt stappen én ontdekt dat er een database met gevoelige informatie bestaat, besluit hij zijn kans te pakken. Maar daarmee gaat hij wel over een grens, die in de criminele wereld als heilig wordt beschouwd.

Lees ook over andere kunstzinnige uitingen >>


Ontvang gratis updates zoals dit blog over het young adult boek

 

 

10-08-2022

Tags: Young adult boek kunst

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl