2009-mia-domenico-455-unsplash 2007-dan-counsell-365835-unsplash 2011-igor-ovsyannykov-219666-unsplash
Maak je keuze voor het beste vakantiepark

Maak je keuze voor het beste vakantiepark

Met een vakantie in eigen land staat de vakantie eigenlijk altijd voor de deur. Want naast de klassieke zomervakantie is een midweek of weekendje weg zo geboekt. Het maakt dan ook niet uit in welk seizoen we even op willen laden en genieten van onze vrije tijd. Er zijn namelijk allerlei typen vakanties en accommodaties te vinden, ook op de hele korte termijn. Voor comfort en vakantieplezier voor iedereen bieden de talrijke vakantieparken in Nederland in ieder geval de perfecte oplossing dankzij de diverse faciliteiten. ZoMaakJe.nl helpt je hier daarom graag om de juiste keuze te maken. Zo vind je snel het beste vakantiepark. Of wacht jij graag tot die 'last minute', ook geen probleem hoor!  

In zes stappen naar het beste vakantiepark

 

Het beste vakantiepark kiezen 1. Wat zoek je?

Bepaal eerst maar eens samen wat je nu eigenlijk zoekt om je ideale vakantie te beleven. Is een bepaald thema leidend of ben je je tevreden met gewoon heel veel natuur en rust? Ga bijvoorbeeld voor een vakantiepark in een bosrijke omgeving of juist wat weidser aan het water. Wellicht is juist een toegankelijk huisje de beste keuze ook als er maar een in het gezelschap dit nodig heeft. Als jong gezin let je uiteraard vooral op de kind vriendelijkheid van de bestemming.

Betaalbaar

Tja, en de portemonnee is verder bepalend voor de mate van luxe die je kan betalen en mag wensen. Gelukkig zijn er ook veel voordelige en toch luxe aanbiedingen en last minutes te vinden.

waar op vakantie naar park 2. Waar zou je het liefste op vakantie gaan?

Mogelijk dacht je onder wat zoeken direct aan een bepaalde plek. Dat is logisch want we dromen alk gauw van bepaalde provincie, regio of land. Omdat je er eerder bent geweest of omdat je dat echt nog eens wilde ontdekken. In Nederland gaat deze keuze vaak over de directe omgeving van de bestemming en accommodatie. Dat kan een eis als 'dichtbij een stad', ligging direct aan het strand of bij en leuk pretpark zijn.

faciliteiten vakantie 3. Welke faciliteiten moet het beste vakantiepark hebben?

Als Nederlanders zijn we graag overal voorzien van ons natje en ons droogje zoals dat zo mooi heet. Op vakantie mogen de faciliteiten zoals een restaurant afhaalloket en parkwinkel wel nog extra comfortabel en smakelijk zijn. Dat wordt helemaal compleet met een ontbijt- of boodschappenservice.

Verder is sporten op vakantie voor velen een must. Kijk goed wat je wensen zijn. Misschien ben je een echte (pool)biljarter, jeu-de-bouler, kanoër, bowler of squasher. De meeste parken bieden in ieder geval wel fitness, tafeltennis en fietsverhuur. En wat is nou een vakantie met de kinderen zonder (subttropisch) zwembad, minigolf, speeltuin en sportveldje? Let zeker met wat jongere kinderen op het aanwezige animatieprogramma en of dat ook met slecht weer doorgaat. Dan heb je je handen ook eens vrij en als er dan ook nog een wasserette is, lees je dat heerlijke boek eindelijk eens uit. Of geniet mogelijk van het aanbod in wellness en beauty! 

zwemparadijs

Voorkeur

Mogelijk heb je uit ervaring of aanbeveling een voorkeur voor een individueel park of een speciale aanbieder van meerdere vakantieparken zoals:

accommodatie 4. Waar moet de accommodatie aan voldoen?

Er bestaand op vakantieparken accommodaties in vele gedaanten. Van appartement, chalet, villa of bungalow tot camping met een stacaravan of tent. Het vakantiehuis zelf op een park is, zeker met het wat onbestendige Hollandse weer, extra belangrijk. Zo is ook een dagje binnen heel gezellig met genoeg ruimte voor spelletjes en een goede film. ja inderdaad, goede wifi is een basisvereiste!

vakantiepark kindvriendelijk 5. Kinderen mee?

Dit lijkt een wat rare vraag op het eerste gezicht. 'Natuurlijk nemen we de kinderen mee!' zal je denken. Maar er even tussen uit zonder als midweek is ook een optie. We doelen hiermee vooral op de eerder genoemde faciliteiten en 'things to do' voor je kinderen in de verschillende leeftijden. Van animatie tot ponyrijden en een (kinder)disco, en van achtbaanparken tot uitgaan in de buurt voor de pubers. Ook een overdekt speelparadijs lost elke regenbui op. Voor de kleintjes heeft een kinderboerderij extra charme. Kijk verder wat je zelf kunt meenemen voor de geboden faciliteiten zoals een luchtbed, bodyboard, strandspellen of (tafel)tennis spullen. En wat dacht je van kinderopvang om je eigen oplaadtijd te creëren?

omgeving 6. De omgeving?

Het is net wat je graag doet en ziet als je op pad gaat dus beoordeel voordat je boekt de omgeving op cultuur, natuur en evenementen. Voor de kinderen is het extra fijn als er leuke kinderuitjes en -activiteiten in de buurt en regio zijn! 

Het beste vakantiepark: keuze gemaakt?

Helpen deze zes stappen om je beste vakantiepark te vinden? Je kunt anders ook (net) over de grenzen kijken waar ook volop aanbod is in mooie parken. Maak zo een fijne, passende vakantie met elkaar en laat aanvullingen voor de genoemde punten weten via de contactpagina of via onze socials.

[ Foto's het beste vakantiepark :] Met speciale dank aan het platform Parkvakanties

 


Ontvang gratis updates zoals dit artikel over het beste vakantiepark

 

27-06-2022

Tags: Vakantiepark Vakantie Reizen

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl