2009-mia-domenico-455-unsplash 2007-dan-counsell-365835-unsplash 2011-igor-ovsyannykov-219666-unsplash
Zo maak je een origineel CV

Zo maak je een origineel CV

[Gastbijdrage] Mijn naam is Fallon en ik ben het gezicht achter www.faithly.nl. Hier schrijf ik graag over lifestyle, wat mij bezig houd in het leven maar zie je ook veel creativiteit terug (zoals mijn printables). In deze gastblog laat ik je mijn creativiteit zien en hoe jij origineel een CV kunt maken.

Waar je vroeger alleen aan de slag kon via Microsoft Word heb je nu een tal van mogelijkheden om je CV origineel te maken. Het hoeft niet meer zo zwart wit, je kunt creatief zijn en daarnaast wil jij natuurlijk met jouw cv opvallen bij bedrijven waar jij solliciteert. In deze gastblog geef ik je tips hoe jij een origineel CV maakt.

Een CV maken Een CV maken

Een CV maken is niet zo heel moeilijk, maar de inhoud en vormgeving is de truc! Een origineel CV maak je door er creatief mee om te gaan, oftewel een info grafisch CV. Val op, maak het duidelijk, zorg dat alles goed leesbaar is en het in één overzicht duidelijk is wie jij bent. Een werkgever leest liever geen 5 bladen door, vaak haken zij dan al af met het lezen van een CV.

inhoud CV Wat hoort er op een CV te staan?

Er zijn een aantal punten die niet mogen missen op een CV:

CV template Een gratis CV template

Tegenwoordig zijn er een tal van websites waar je een gratis CV template kunt downloaden en alleen maar hoeft in te vullen. Het is makkelijk, kost minder tijd en je bent snel klaar met het maken van een origineel CV.

info grafisch CV Een info grafisch CV

Wil je echt indruk en een stap in je carrière maken? Ga dan voor een info grafisch CV. Je hoeft geen grafisch vormgever te zijn om een prachtig en origineel CV te maken. Hierdoor ben je ook anders als de rest, val je direct op en is het aantrekkelijk om jouw CV te lezen. Hieronder een voorbeeld van een info grafisch CV gemaakt via Canva. In dit geval is er als voorbeeld een Grafisch Ontwerper gebruikt, let op dit zijn geen echte gegevens.

voorbeeld origineel CV

CV met Canva CV maken in Canva

Canva kun je gebruiken via je computer of telefoon d.m.v. een app. Mijn voorkeur gaat uit naar een computer omdat ik hiermee makkelijker kan werken. Je kunt een gratis account aanmaken. Zoek naar info grafisch cv om te beginnen met ontwerpen. Je kunt kiezen uit een onwijs grote hoeveelheid ontwerpen. Het enige wat jij hoeft te doen, is de tekst en eventueel sjablonen aan te passen aan jouw voorkeur.

Heb jij al een origineel CV?

Je kunt je anders ook verder verdiepen in een dit leuke boek over een onweerstaanbaar CV maken.

cv maken boek

Lees ook meer werkzame tips via de overzichtspagina Carrière.

Ontvang gratis updates zoals dit blog over een origineel CV maken

 


02-06-2022

Tags: Origineel CV Carrière

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl