2009-mia-domenico-455-unsplash 2007-dan-counsell-365835-unsplash 2011-igor-ovsyannykov-219666-unsplash 2002-shawnn-tan-265187
Handige reistips die het verschil maken

Handige reistips die het verschil maken

Er valt altijd iets te leren door te reizen. Of het nu met de auto, het vliegtuig, de trein, de boot, de fiets of te voet is en of het nu naar Toscane of naar Zakynthos is... Elke onvermijdelijke tegenvaller maar ook een creatieve ontmoeting maakt dat je steeds fijner reist doordat je figuurlijk meer in je bagage krijgt. Zo leer je elke keer automatisch als je ergens heen gaat altijd iets nieuws of nuttigs over het reisproces. Zoals deze vijf reistips die het verschil kunnen maken.

Succesvol en stressvrij reizen

Sommige tips zijn misschien oud en sommige zijn nieuw, maar hoe dan ook, hier is een lijst met vijf ogenschijnlijk kleine reistips voor een succesvolle, stressvrije reis. Neem even de tijd ook als je van de last-minutes bent! Dus lees snel verder.

back-ups maken 1. Maak een back-up

Maak voor het onwaarschijnlijke geval van een noodgeval of ongeval fysieke en digitale back-ups van belangrijke documenten zoals: je paspoort, visa, rijbewijs, ziekenfondskaart en geboorteakte. Als je met je laptop reist, maak dan een back-up van je bestanden en foto's op een harde schijf voordat je vertrekt.

sjaal dragen 2. Draag een sjaal

Overal waar je gaat. Hoewel een sarong ook zou werken, raden we ook een lichtgewicht katoenen sjaal aan. Andere gebruiken? Het kan fungeren als oogmasker, hoofdomslag, modeaccessoire. Je kunt het ook gebruiken als een geïmproviseerde zakdoek en handdoek (probeer het op warme dagen nat te maken met koud water en knoop het om je nek voor directe verlichting!). De toepassingen zijn eindeloos onderweg.

handige reistips onderweg

observeren reistips 3. Ga achter de camera vandaan

Ja, we maken veel foto's… en daar is helemaal niets mis mee! Iedereen wil herinneringen vastleggen. Maar onthoud dat reizen niet gaat over 'de slag slaan'. Zodra je hebt afgedrukt, stap je achteruit, leg je de camera neer en geniet je goed van het uitzicht. Soms is het geheugen echt het beste.

gezondheid op reis 4. Blijf bewust van je gezondheid

We houden er allemaal van om in "vakantiemodus" te gaan. Want wat is nou een vakantie als je niet volledig ondergedompeld wordt in de plaatselijke keuken en er is absoluut niets mis met genieten van een cocktail (of twee). We raden je echter aan om rekening te houden met je gezondheid, vooral als u voor een lange periode reist. Blijf gehydrateerd, slaap voldoende, hydrateer je huid, bescherm jezelf tegen de zon, mediteer (dat kan ook met een app), neem je vitamines. Zo kunnen we nog wel tot vervelens toe doorgaan, maar je lichaam en geest zullen je echt heel dankbaar zijn.

kleding kopen handige reistips 5. Pak licht in en check de kledingmaten 

Kimono's uit Japan, fijne zijde uit India, het is altijd een goed idee om je reis te herdenken met een souvenir, en dan hebben we het niet over gimmicks als sleutelhangers en goedkope mokken. Enkele van de beste goederen die je kunt kopen, zijn de 'wearables'. Daarom raden we aan om licht in te pakken zodat er ruimte is binnen het toegestane bagagegewicht op de terugweg. Zorg ervoor dat je een conversietabel voor de maatvoering van kleding en schoenen op uw telefoon plant en opslaat, maar onthoud dat je deze grafieken beter gebruikt als richtlijn in plaats van als vaste regel. Pas kleding en schoenen altijd voordat je iets koopt, zodat je zeker weet dat ze goed passen. Ga je voor een complet garderobe of zelfs handel? Zo mogelijk haal je zware goederen pas op aan het einde van je trip of verzend je deze apart te verzenden. 

Handige reistips?

Hopelijk dragen deze tips bij aan een onbezorgde reis en vakantie. Als je er meer weet, horen we dat graag via de contactpagina voor een steeds mooiere opsomming.

Meer handige reistips >>

Foto's Handige reistips via Pexels: Strand, Artem Beliaikin | Jeepreis van Denys Gromov


Ontvang gratis updates zoals deze handige reistips:

 

17-05-2022

Tags: Handige reistips Reizen

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl