2009-mia-domenico-455-unsplash 2007-dan-counsell-365835-unsplash 2011-igor-ovsyannykov-219666-unsplash
Zo maak je je lichaam gezonder met sapjes

Zo maak je je lichaam gezonder met sapjes

Een gezond lichaam willen we allemaal. Daarom kom je waarschijnlijk ook uit op dit artikel. Dan weet je natuurlijk ook al dat de basis voor een gezond lichaam bestaat uit twee hoofdonderdelen: genoeg bewegen én een uitgebalanceerd voedingspatroon. In ons drukke, moderne leven is dat dagelijks een hele uitdaging. Te eenzijdige voeding en te veel stil zitten ligt op de loer. Maar door de focus op gezondheid kan (te) veel sporten ook weer vragen om een aanvulling op de Schijf van Vijf of Zes. Lees hier op ZoMaakJe.nl hoe je je lichaam gezonder maakt, ook met sapjes.

Een gezonder lichaam

Het is bekend: als je gezond wil leven, eet je gezond en beweeg je genoeg. Dat zorgt ervoor dat je je fitter voelt en je het risico op ziektes verkleind.

1. Voeding

schijf van vijf

De Schijf van Vijf geeft je inzicht in goede voeding en draagt daarmee bij aan een gezond gewicht. Het Voedingscentrum wil je hiermee helpen aan een gezonde, veilige en ook meer duurzame voedselkeuze. Dat laatste is geen bijvangst van de juiste levensstijl! Het advies is om vooral uit uit de Schijf van Vijf te eten en de consumptie te beperken van andere voedingsmiddelen.

Vergeet daarbij zeker niet de groene schijven! Als je niet dagelijks groente en fruit eet, mis je alle essentiële voedingsstoffen. Niet alleen de juiste voeding telt maar zeker ook de juiste hoeveelheden. Van belang is verder een verantwoorde variatie en het bewaken van je energiebalans, zeker als je je meer inspant. Je ziet, het is elke dag weer zoeken naar de balans en dat met alle verleidingen uit je omgeving. 

2. Bewegen

De Gezondheidsraad heeft beweegrichtlijnen opgesteld voor volwassenen en ouderen. Een inkopper is 'Bewegen is goed, meer bewegen is beter'. Concreter is al dat je:

gezond gembershotNiet verrassend is dat de basis is om veel stilzitten te voorkomen en dat langer, vaker en/of intensiever bewegen extra gezondheidsvoordeel geeft. Dan komt ook een supplement op je voeding om de hoek kijken als energieke aanvulling op je immuunsysteem. Daar weet dit heerlijke Gember shot wel raad mee als rijke bron van vitaminen, mineralen en antioxidanten. Het bestaat puur uit groente & kruiden waaronder gember, aloë vera, yacon, sinaasappel, ginseng en fris citroengras.

Gezonde ingrediënten en sapjes

Veel mensen denken dat een vruchtensapje gezond is terwijl sommige vruchtensappen net zoveel suiker bevatten als in frisdrank! Er zit echter een wezenlijk verschil tussen vruchtensap en vruchtendrank. Sap bestaat altijd voor 100% uit fruit en suikers of zoetstoffen mogen daar niet aan niet toegevoegd  worden. Vruchtendrank wordt daarentegen gemaakt uit vruchtensap en water, waarbij deze stoffen en aroma’s wel worden toegevoegd. Hiernaast bestaan er natuurlijk ook groentesappen of combinaties van fruit en groente. Lees in ieder geval altijd goed het etiket met de ingrediënten.

Biologisch sap voor iedereen

Kies beter voor biologisch sap dat met een slowjuicer is geperst. De duurzame club Sapje biedt zelfs biologische sapjes die voor minimaal 85% uit rauwe groenten bestaan. Zij maken het extra lekker en gezond met wat fruit, specerijen, kruiden en/of zeewieren toe. De ingrediënten zijn daarmee 100% biologisch en extra fijn is dat zij seizoensgebonden producten gebruiken die ook nog eens grotendeels afkomstig zijn van lokale leveranciers.

Het beste geschenk voor je lichaam

gezonder met sapjes van sapjeJe kunt de sapjes in allerlei smaken gebruiken als aanvulling op je voeding. Dat kan op de momenten dat je de Schijf van Vijf niet kunt naleven of als energyshot bij en na inspanning, zeker na of tijdens het sporten. Maar ook in een afgewogen pakket als deze Detox kuur kan je je gezondheidsdoelen behalen en krijg je direct een gezonde mindset en verander je je dagelijkse gewoontes!

Je krijgt deze heerlijke, pure vitaminebommetjes heel gemakkelijk  thuis afgeleverd en dat in duurzame glazen flesjes. Maak jij je lichaam gezonder met sapjes? Lees ook ons artikel met meer tips voor een gezonde voeding.

 

[ Foto's Gezonder met sapjes: ] Hoofdvisual en verpakking redactie | Schijf van Vijf van Voedingscentrum | Gembershot van Sapje

Meer voor je Lifestyle >>

 


Ontvang gratis updates zoals dit artikel over je lichaam gezonder met sapjes

 


25-04-2022

Tags: Gezonder met sapjes Culinair Beauty Lifestyle

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl