2009-mia-domenico-455-unsplash 2007-dan-counsell-365835-unsplash 2011-igor-ovsyannykov-219666-unsplash 2002-shawnn-tan-265187
Zo maak je een motortoertocht door Nederland

Zo maak je een motortoertocht door Nederland

Als motorliefhebber trek je er op de mooie dagen graag op uit. Dat kan natuurlijk naar een vaste bestemming of je rijdt een dag lukraak wat rond over de motorroutes die je al kent. Ons landje biedt echter heel veel afwisselende routes om te genieten van je motorhobby, ook samen met je motorvrienden. Een motortoertocht door Nederland langs de kust is natuurlijk al mooi maar of op het strand crossen zonder helm en motorlaarzen nou zo verstandig is... Onze foto staat meer voor het avontuur en uit je comfortzone treden.

Laat je verrassen door onze tips en maak vooraf een toerplan, dat kan nog beter met een paar toerdagjes weg! Lees hier op ZoMaakJe.nl de toerinspiratie die je nodig hebt.

Soorten motortoertocht door Nederland Soorten motortoertocht door Nederland

Een heerlijke motortoertocht door Nederland kan uiteraard alleen om de kop leeg te maken. Maar ook gezellig samen met een partner achterop of in de zijspan of samen en met je eigen motorclubje van gelijkgestemden. Afspreken met vrienden die met de auto reizen kan ook best, dan spreek je gewoon onderweg af bij bezienswaardigheden, het restaurant of op de overnachtingsplaats. Voor dat laatste bestaan er verschillende overnachtingsmogelijkheden. Denk aan:

Je ziet, er zijn daardoor genoeg mogelijkheden voor een rondje Nederland, ook tijdens Hemelvaart, Pasen of Pinksteren maar tijdig reserveren is dan tegenwoordig echt nodig! 

Motorwebsites voor inspiratie Motorwebsites voor inspiratie

Of je nu een originele toertocht wil maken over rustieke landweggetjes, langs onze dijken en door de Nederlandse bossen of toch liever over een spannende, rappe motorroute flitst, er is altijd wel een nieuwe trip te vinden. Vergeet ook onze steden, forten en musea niet, ook daarvoor bestaan aparte routes.

Online vind je verschillende special interest sites voor motorrijders met ook leuke inspiratie voor zulke tourritten. Van een toerrittenoverzicht van Motormaatje.nl tot motorroutes op in Nederland op Routeindex.nl. Ook Motorroutes.nl een opsomming van de mooiste motorroutes. Op Routeyou.com zoek je ook geschikte motorroutes, zelfs handig op een kaart inclusief bezienswaardigheden. Tot slot geeft ViaBovag.nl ook zoals zij stellen 'De mooiste motorroutes in Nederland' om je eigen land echt te ontdekken.

Route inladen en delen

Op de website van de KNMV kan je de routes ook downloaden. Het is tegenwoordig wel zo handig als je deze kunt invoeren in motorfietsnavigatiesystemen, bijvoorbeeld die van Garmin. Knmv.nl geeft ook toertochten weer van collega-motorrijders, dan weet je zeker dat het goed zit en het is ook leuk om er zelf je trips te delen.

Events en clubs

Bovendien vind je op KNMV de komende motorevents en dat zijn ook direct de betere bestemmingen. Extra leuk is het om lid te worden van een van de aangesloten motorclubs en mee te rijden met hun toertochten.

veilig op weg motor Veilig op weg

Zorg dat je weer veilig en gezond thuis komt, ook altijd als 'Bob' in je eentje. Dat kan door je zichtbaarheid te vergroten met bijvoorbeeld een reflecterende hesje of motorkleding met speciale reflecterende delen. Het geeft een contract effect tussen jou en je omgeving. Rij verder ook overdag met de verlichting aan en draag je motorkleding niet af tot de draad af maar blijf voldoen aan de veiligheidseisen, zeker voor je helm. Dat hoeft je de kop niet te kosten, bekijk maar eens deze Voordeelhelmen. Wist je dat je je helm met een buitenschaal van polycarbonaat zelfs zeker eens in de drie tot vijf jaar moet vervangen? Andere typen van glasvezel of koolstofvezel gaan circa acht jaar mee, maar de tijd vliegt he! Tot slot is ook jaarlijks motoronderhoud echt een must.

Motortoertocht door Nederland gemaakt?

We wensen je mooie, nieuwe uitstapjes met onze tips. Hoe maak jij je routeplan en wat is je mooiste herinnering aan een tocht? Laat het weten via de contactpagina of deel je tips op onze socials.

[Foto Zo maak je een motortoertocht door Nederland :] Van Nick Wehrli via Pexels

 


Ontvang gratis updates zoals dit artikel over een motortoertocht door Nederland

 

11-04-2022 Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl