2009-mia-domenico-455-unsplash 2007-dan-counsell-365835-unsplash 2011-igor-ovsyannykov-219666-unsplash
Vijf mooie tips voor een gezonde huid

Vijf mooie tips voor een gezonde huid

[Gastbijdrage] Een gezonde huid definieert men als een huid met een gezonde glans en een stevige huidbarrière. Daarnaast vertoont een gezonde huid zo min mogelijk zonschade. Het is erg belangrijk om de huid te hydrateren, voeden en te beschermen. Maar hoe doe je dit het beste? Ik vertel het je vandaag met deze vijf tips voor een gezonde huid:

zonnebrandcrème Tip 1: Gebruik elke zonnebrandcrème, ook in de avond

Het is belangrijk om elke dag zonnebrandcrème te gebruiken om je huid te beschermen tegen de zonnestralen. De zon is oorzaak nummer 1 in het ontwikkelen van huidveroudering. Ook kun je van de zon de zogeheten ‘ouderdomsvlekken’ krijgen, echter zijn dit gewoon pigmentvlekken veroorzaakt door de zon. Deze vlekken ontstaan, omdat het DNA in de cellen beschadigt wordt, waardoor bijvoorbeeld de melanocyt opeens veel pigmentcellen gaat aanmaken. Dit wil je allemaal voorkomen, dus smeren met minimaal factor 30.

zonnebrand

huidverzorging Tip 2: Gebruik antioxidanten in je huidverzorging

Antioxidanten versterken het effect van een zonnebrandcrème. Ze zijn de basis in je huidverzorging, omdat ze je huid beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals zonnestralen en uitlaatgassen. Antioxidanten zijn vaak vitamines, zoals vitamine C & E. Deze twee serums zijn mijn favoriet: IS Clinical Super serum met maar liefst 15% vitamine C & de Paula’s Choice C15 Super booster ook met 15% vitamine C. 

antioxydanten

huidreiniging Tip 3: Reinig je huid elke avond 

Het reinigen van je huid is essentieel om te voorkomen dat vuiligheid en dode huidcellen zich gaan ophopen. Gebruik het liefste een reiniger met exfoliërende eigenschappen, zoals glycolzuur, salicylzuur of melkzuur. Dit zorgt ervoor dat je dode huidcellen worden verwijderd op een milde manier, waardoor je een frisse teint krijgt.

huidverzorgend

hydrateren huid Tip 4: Hydrateren is the key!

Elk huidtype heeft hydratatie nodig, maar hoe kun je dit het beste doen? Gebruik hyaluronzuur in je routine. Het beste kun je een serum gebruiken met hoog & laag molecuulstructuur hyaluronzuur. Hydratatie zorgt ervoor dat de cellen in de huidlagen goed hun werk kunnen blijven doen, je huidbarrière sterk blijft en je pH-waarde ook op peil blijft. Een huid die uit balans is gaat namelijk rode plekjes, velletjes en een doffe huid.

hydrateren huidtips

huidtherapeut Tip 5: Ga eens langs bij de huidtherapeut

Het is belangrijk om je huid goed te onderhouden. Heb je bijvoorbeeld regelmatig last van mee-eters of puistjes? Laat dan eens elke maand een dieptereiniging ondergaan. Heb je last van pigmentvlekken of fijne lijntjes? Dan is microneedling gecombineerd met een peeling ideaal. En zo zijn er nog tal aan behandelingen die je kunt doen om correcties te voorkomen, jouw huid te onderhouden en die mooie glow te krijgen.logo NVH gezonde huid

[ Gastauteur en rechtenvrije stockbeelden Tips voor een gezonde huid :] Skincare by Naomi: het leuke en nuttige blog van huidtherapeut Naomi over de huid, skincare, huid- en haaraandoeningen, make-up & voeding.

Mooi en gezondMooi en gezond

Lees hier meer Beauty-tips >>


Ontvang gratis updates zoals dit artikel met tips voor een gezonde huid

 

25-03-2022

Tags: tips voor een gezonde huid beauty

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl