2009-mia-domenico-455-unsplash 2007-dan-counsell-365835-unsplash 2011-igor-ovsyannykov-219666-unsplash 2002-shawnn-tan-265187
Zo maak je optimaal gebruik van de zoekmachine

Zo maak je optimaal gebruik van de zoekmachine

Tegenwoordig is internet niet meer weg te denken uit de samenleving. Iedereen maakt er gebruik van. Je bent makkelijker in contact met verschillende mensen, waar deze zich ook bevinden. Je kunt je favoriete films en series online kijken, een tutorial over dat lekkere gerecht dat je al zo lang wilt laten zien aan je familie met de feestdagen is makkelijk te vinden op YouTube. Het internet maakt het leven een stuk makkelijker maar ook sneller. In deze blog gaan we dieper in op het beter om kunnen gaan met een zoekmachine, maar ook het beter en hoger kunnen scoren hierin. Lees hier de tips voor optimaal gebruik van de zoekmachine.

zoekmachine Tips voor optimaal gebruik van de zoekmachine

Wanneer je naar iets op zoek bent op Google komt het vaak voor dat er veel resultaten naar voren komen. Maar lang bezig zijn met uitzoeken van welke website de juiste informatie heeft die jij zoekt, daar zit je niet op te wachten. Het gaat hier niet om kwantiteit maar om kwaliteit. Om je op weg te helpen volgen er een aantal tips.

Formulering

Allereerst is het belangrijk dat je je zoekwoorden juist formuleert. Hou het kort en duidelijk. Bijvoorbeeld: Grieks restaurant Rotterdam. Een tweede tip is het intypen van het juiste zoekwoord. Sommigen hebben meerdere betekenissen zoals zwarte kever. Er kan hier een echte kever worden bedoeld of de auto. Zorg er dus voor dat je het preciezer intypt zoals: zwarte kever auto. 

Hulptoetsen

Een andere tip om het zoeken te vergemakkelijken is het gebruik van een simpele toets. Wanneer je op een website klikt om daar hopelijk informatie te vinden, kan het zo zijn dat je niet vindt wat je zocht en terug moet bladeren naar de Google pagina waar je was gebleven. Dit kost veel tijd en dat is zonde. Zorg ervoor dat je de website opent in een ander tabblad door tijdens het klikken de ctrl-toets ingedrukt te houden. Je kunt dan op elk moment makkelijk terug gaan naar de pagina met zoekresultaten.

Hulpwoorden

Soms kan het zo zijn dat je zoekt naar meerdere resultaten(vakantiebestemmingen bijvoorbeeld). Zorg er dan voor dat je het woord OR gebruikt. Bijvoorbeeld Zwitserland OR Frankrijk. Zo komen er betere resultaten naar voren. Of zoek voor een gerichter zoekresultaat met ROUND () tussen je twee zoektermen. Tussen de haakjes zet je een getal voor de straal waarbinnen je zoekwoorden binnen de tekstpagina moeten staan. 

SEO SEO voor een hogere score in de zoekmachine

Om ervoor te zorgen dat je hoger scoort in de zoekmachine zijn er een aantal belangrijke dingen waar je op kunt letten. Allereerst is het belangrijk dat je aan linkbuilding doet. Je zet dus links op andere websites die bezoekers naar jouw website sturen. Zo stijg je in de zoekmachine, want je krijgt als het ware autoriteit. Zorg er ook voor dat je website 'mobile friendly' is. Een site die niet goed werkt op telefoons zal ervoor zorgen dat bezoekers afhaken en zo zal je dalen in de zoekmachine. Ook moet je website zelf gebruiksvriendelijk zijn. Alles op de site moet overzichtelijk zijn en makkelijk te vinden, ook de producten. Op deze manier stijgt je website in de zoekmachine.

trends zoekmachine seo Het bijhouden van trends voor SEO

De search engine optimization van Google past zichzelf ieder jaar aan. Hier zit een heel team achter dat ieder jaar veranderingen doorvoert voor de eisen van de zoekmachine. In het kort betekent dit dat als je een website vijf jaar geleden helemaal uitgepluisd hebt voor de zoekmachine, dan houdt dat in dat dat nu misschien niet meer geldt. Een tip om up to date te blijven van de ontwikkelingen van SEO is de website Frankwatching. Dit is een site die gespecialiseerd is in online trends en ook een academy heeft voor SEO. Hier kun je dus veel leren en zo zorg je ervoor dat je de trends bijhoudt. Mis je de tijd en/.of kunde? Dan kan je je ook heel goed je SEO uitbesteden

Maak je zo beter gebruik van de zoekmachine?

Misschien nog wel wat beter nu en anders horen we graag hoe. Met jouw aanvullende tips via de contactpagina wordt dit artikel steeds completer en beter. Lees meer en verder via onze overzichtspagina Internet.


Ontvang gratis updates zoals dit artikel over zoekmachinegebruik

 


21-04-2022

Tags: beter gebruik van de zoekmachine seo

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl