2009-mia-domenico-455-unsplash 2007-dan-counsell-365835-unsplash 2011-igor-ovsyannykov-219666-unsplash
Zo maak je een goede start met bloggen

Zo maak je een goede start met bloggen

[Gastbijdrage] Wil jij ook gaan bloggen? Heb je genoeg inspiratie om veel te schrijven? Wil jij je gaan concentreren op één onderwerp waar jij veel vanaf weet? Een dagboek bijhouden of een nieuwsblog? Het kan allemaal gelukkig. Maar...hoe zet je dit nu allemaal op papier? Vaak heb je veel ideeën in je hoofd maar weet je niet zo goed hoe je moet beginnen. Het is al een prima begin nu jij deze blog aan het lezen bent. Ik zal je info en tips zal geven, zodat ook jij je creativiteit kan ontplooien.

Een goede start met bloggen in 4 stappen

Een goede start begint met de juiste mindset en enthousiasme. Heb je zin om te schrijven? Beschouw je bloggen als een hobby of wil je hier wellicht inkomsten mee genereren? Probeer dat eerst voor jezelf vast te stellen. Dit is heel belangrijk aangezien je hier jouw blogposts op aan kunt passen. Volg deze 4 eenvoudige stappen zodat ook jij kunt gaan beginnen met bloggen.

onderwerp blog kiezen Stap 1, kies een onderwerp

Het kiezen van een onderwerp waarover jij gaat bloggen heeft zo zijn voordelen. Bezoekers op je website weten waarover jij schrijft en komen hier ook voor terug. Mensen zijn dol op duidelijkheid en als jij je richt op één onderwerp weten bezoekers wat zij kunnen verwachten van jouw blogs. Als jij je richt op een onderwerp, dan kan dat nog veel zijtakken bevatten.

Stel nu dat jij over mode wilt schrijven dan is dat een onderwerp die veel mensen aanspreekt. Je kunt hier bloggen over de nieuwste najaarsmode of de nieuwste zomerjurken. Mode is een onderwerp waar jij je creativiteit in los kan laten aangezien je veel kanten ermee op kunt. Wees niet bang dat het saai zal worden, je kunt juist door jouw persoonlijke touch een geweldige blogpost posten.

Kies een onderwerp (of meerdere) te kiezen om over te bloggen. Ga uit van jouw interesses en waar jouw passie ligt. Je kunt zeker gaan bloggen over meerdere onderwerpen, er is dan wel een kans dat mensen afdwalen van jouw blog. Uit onderzoek blijkt dat mensen graag op een blog terugkomen als zij zich kunnen vereenzelvigen met jou en je content. Wees jezelf.

hosting blog Stap 2, kies een webhost en domeinnaam

Als jij eenmaal een onderwerp hebt waarover jij wilt schrijven, is het tijd om een webhost te kiezen. Een webhost is een bedrijf waar jij tegen betaling een stukje internet huurt. Hierop kun jij dan jouw website bouwen. Dit is tegenwoordig voor iedereen mogelijk aangezien je hier geen lastige HTML-codes voor nodig hebt. Een goede webhost helpt je met het installeren, vaak maken ze gebruik van een één klik installatie. Handig, zo kun je zonder technische kennis een website opstarten.

Als jij een webhost uitkiest, kijk dan ook altijd naar de klantenservice. Hoe snel kunnen zij je helpen bij vragen, wat zijn de ervaringen van anderen? Een webhost heeft voor iedereen een passend abonnement, als jij één website wilt of meerdere. Je hebt ook een domeinnaam nodig, als jij een eigen blog wilt starten. Kies een domeinnaam die bij jouw website past. Wil jij een modeblog? Dan is het een leuk en handig idee om het woord mode in jouw domeinnaam terug te laten komen.

Op mijn website vind je een uitgebreide uitleg hierover. Je kunt lezen wat een webhost nu precies is en waar jij je aan kunt melden om een goede webhost te vinden. Klik hiervoor op deze link.

platform bloggen Stap 3, Kies een platform waarop jij wilt gaan bloggen

Als jij eenmaal een webhost en domeinnaam hebt, kun je kiezen welk platform jij wilt gaan gebruiken om te gaan bloggen. Momenteel maken de meeste bloggers gebruik van Wordpress. Wordpress is een zeer betrouwbaar blog-platform, aangezien meer dan 60% van alle bloggers hier gebruik van maakt.

Het gebruik van Wordpress is zo eenvoudig dat de meeste webhost aanbieden dat zij dit met één klik kunnen uploaden voor je. Weet je dat je met Wordpress zelf je website kunt ontwerpen zonder technische kennis? Het is gratis te gebruiken en biedt je oneindige opties.

Op mijn website kun je blogs lezen waarin ik je stap voor stap kennis laat maken met Wordpress.

goede start met bloggen maken Stap 4, Bloggen

Bij deze laatste stap kun jij echt gaan starten met bloggen. Probeer zo vaak mogelijk te bloggen, waarover jij wilt. Het geheim van een succesvolle blog is dat je veel bezoekers krijgt. Hoe krijg je meer bezoekers? Door veel content te schrijven. Dit is de reden dat het handig is om een onderwerp te kiezen waarover jij veel kunt schrijven. Waar ligt jouw passie? Als jij schrijft vanuit een passie en/of interesse, zal je zien dat het schrijven vanzelf gaat.

Op mijn website https://wordpress-bloggen.nl/ kun je van alles lezen over het gebruik van WordPress. Hopelijk heeft deze blog jou geholpen om te gaan starten met bloggen. Volg je passie en schrijf.

[Gastauteur en visual:] Sanne blogt over alles op het gebied van schrijven zoals SEO woorden, Wordpress maar ook affiliate marketing.


Ontvang gratis updates zoals dit artikel over een goede start met bloggen

 


24-12-2021

Tags: Goede start met bloggen hobby carrière lifestyle

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl