2009-mia-domenico-455-unsplash 2007-dan-counsell-365835-unsplash 2011-igor-ovsyannykov-219666-unsplash
Met deze tips kun je carrière maken

Met deze tips kun je carrière maken

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je een beroep beoefent dat je leuk vindt. Een baan waar je plezier uit haalt, die past bij jou en goed aansluit bij je drijfveren. Maar wat ook belangrijk is, is carrière maken. Het is altijd goed om ergens naar te streven en het beste uit jezelf te halen. Door te groeien of hogerop te komen. Dit kan natuurlijk door geschikte opleidingen te volgen. Maar ook door certificaten te behalen op de werkvloer zelf. ZoMaakJe.nl gaat hier dieper op in voor jouw toekomst. Maar ook op hoe je carrière kunt maken, het beste uit jezelf kunt halen en hoe je het beste een carrière switch kunt maken.

ga carrière maken Carrière maken

Wanneer je carrière wilt maken, is het belangrijk dat je dit doet in een vak waar je echt passie voor hebt. Waarin je echt geïnteresseerd bent. Op die manier is het veel makkelijker om carrière te kunnen maken. Wanneer je dit wilt gaan realiseren is het slim om iemand als voorbeeld te nemen...

Voorbeeldfunctie

Misschien werkt er iemand bij jouw bedrijf die jouw functie al heeft. Of iemand anders die je kent. Je kunt dan kijken wat voor vaardigheden deze persoon heeft of hoe hij of zij zich gedraagt. Hier kun jij weer van leren. Gedraag je ook alsof je de promotie al hebt gekregen. Laat zien dat je de skills al bezit, van iemand die jouw gewenste functie al heeft betreden.

Denk in oplossingen

Een andere belangrijke tip is het denken in oplossingen en niet in problemen. Iemand die hogerop werkt denkt namelijk niet in problemen. Probeer dit jezelf aan te leren. Neem ook initiatief en toon zelfvertrouwen. Laat zien dat je meedenkt met de organisatie. Laat zien wat jij denkt wat er kan veranderen. Organisaties houden van verandering en van mensen die met ideeën komen.

Inzet met visie

Wanneer je promotie wilt maken, maak je een goede indruk als je zo nu en dan eens overwerkt. Dit bepaal je natuurlijk helemaal zelf maar het zal zeker gewaardeerd worden en het laat zien dat je je inzet voor de organisatie. Ontwikkel ook een visie. Weet waar je naartoe wilt groeien en laat dit zien aan je leidinggevend en de organisatie.

carrièreswitch Een carrièreswitch maken

Wanneer je eraan denkt een carrièreswitch te maken, is het belangrijk een aantal dingen in het achterhoofd te houden. Zo vergemakkelijk je deze grote stap voor jezelf.

Skills

Bekijk als eerste welke skills je al hebt. Werk je nu bijvoorbeeld in de sales? Dan ben je waarschijnlijk goed in communiceren en multitasken. Dit zijn skills die je bij andere banen ook goed kunt gebruiken. Maak dit onderdeel van je profiel op de professionele community Linkedin en zet ze ook prominent in je originele CV.

StudieboekenStudieboeken

Opleiding

Bekijk welke papieren je nodig hebt. Ga je een compleet andere richting op? Dan zal je je moeten bijscholen. Neem ook een loopbaancoach want deze kan ook in een loopbaantraining met jou kijken naar je talenten en zo hoef je dit hele proces niet alleen te doorstaan. Heb ook geduld. Een proces als dit vergt veel energie en kost tijd. Zorg ervoor dat je hierop bent voorbereid.  

baan Het beste halen uit je baan

Wanneer je al langere tijd in dezelfde baan werkzaam bent, kan het soms voorkomen dat je motivatie wat weggezakt is. Of misschien heb je minder plezier in je baan. Probeer jezelf daarom uit te dagen.

Uitdagingen

Grote en kleine uitdagingen. Zo zorg je ervoor dat je ergens naartoe kunt werken en hou je het spannend voor jezelf. Geef het altijd aan wanneer je tegen problemen aanloopt of wanneer iets niet gaat zoals je wilt.

Band

Zorg er ook voor dat je je collega´s beter leert kennen, dit verbetert je band en maakt het werk een stuk leuker om te doen.

Grenzen

Bepaal je grenzen. Wat je wel en niet aankunt, zo houd je je baan leuk en fijn om uit te oefenen.

Beter carrière maken?

Hopelijk heb je met onze tips wat meer richting en handvatten gekregen. Je ervaring en meer tips kan je delen via onze contactpagina om dit hulpbericht steeds completer te maken.

Lees steeds meer via onze overzichtspagina Carrière.

[Foto:] Pixabay

 

Ontvang gratis updates zoals dit artikel over carrière maken

 


07-03-2022

Tags: carrière maken Carrière werk

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl