2009-mia-domenico-455-unsplash 2007-dan-counsell-365835-unsplash 2011-igor-ovsyannykov-219666-unsplash
Zo maak je een trendy interieur in 2022

Zo maak je een trendy interieur in 2022

Veel mensen gaan bij het selecteren van meubels mee in de trends van dit moment. Zo waren de trends in 2021 gericht op duurzaam wonen. Maar ook klein en functioneel wonen werd steeds populairder zoals in een kleiner huis: een tiny house! ZoMaakJe.nl neemt je graag mee in de bestaande en aankomende woontrends. Zo heb je in een oogwenk met enkele kleine aanpassingen een trendy interieur in 2022.

tiny maar trendy wonen Tiny maar trendy wonen

Dat duurzaam helemaal hot is, hoeven we je niet te vertellen. Duurzaam wonen hoeft je gelukkig niet altijd de kop te kosten. Denk bijvoorbeeld aan de opkomst van de tiny house. De stroom van zo’n tiny house wordt opgewekt door zonnepanelen. Het is dus niet alleen minimalistisch wonen maar ook duurzaam. Het is een betaalbare manier van wonen die je kunt beleven vanuit veel locaties. Zo’n tiny house is dan ook makkelijk verplaatsbaar.

industriële stijl De industriële stijl

Een langlopende, populaire trend is de industriële stijl. Deze stijl kenmerkt zich door zijn stoere karakter. Je kunt daarbij denken aan ruwe en robuuste materialen zoals hout of bakstenen muren. Daarnaast komen er ook veel functionele elementen terug. Heb je bijvoorbeeld een waterleiding die zichtbaar door je kamer loopt? Doe geen poging om dit te verbergen want binnen een industrieel interieur is dit een perfecte eyecatcher! Vooral als je beperkt de ruimte hebt is het handig om elementen zoals een rvs buis op te nemen in je interieur en ermee te werken. Met de ruimte moet je namelijk ook rekening houden. Bedenk dan ook van tevoren hoeveel ruimte je hebt om mee te werken en wat daarin haalbaar is. Dit zal je ook helpen met het maken van een selectie van meubels.

WonenWonen

multifunctionele meubelen Multifunctionele meubels

Aangezien velen in de corona tijd geforceerd hebben gewerkt vanuit huis, is ons interieur daar ook op aangepast. We waren gedwongen om nog meer tijd thuis door te brengen waardoor veel mensen aan het klussen zijn geslagen. Nu meer dan ooit is het belangrijk dat we ons prettig voelen in huis en ons echt even kunnen terugtrekken van de buitenwereld. Daarnaast komt er ook een praktisch verlangen om de hoek kijken. Kamers werden omgetoverd tot kantoor zodat daar rustig kon worden gewerkt terwijl de kinderen beneden aan het spelen waren.

Een opkomende trend is dan ook het multifunctioneel omgaan met meubels of ruimte. Je kantoorruimte bevindt zich immers in je normaal gezien ontspannende omgeving. Zowel werk als de combinatie van sociale activiteiten en rust vinden nu plaats in dezelfde ruimte. We willen deze twee werelden echter graag gescheiden houden, bijvoorbeeld met een nieuwe terrrasoverkapping.

Deze Vitrona terrasoverkappingen zien we ook terug in de woontrends voor komend jaar. Raadpleeg voor inspiratie van zulke slimme woonoplossingen ook een compleet meubel overzicht.

Wandafscheidingen en het gebruik van glazen wanden wordt steeds populairder. Zo wordt toch de eenheid behouden, maar tegelijkertijd ook een duidelijk afscheiding gecreëerd.

woontrends 2022 Wat kunnen we verwachten in 2022?

In 2022 krijgen onze woonkamers ook weer wat kleurrijke accenten. Zo worden groene en bruine tinten helemaal hip. Een andere interieurtrend voor het nieuwe jaar zijn organische banken, -vormen en natuurlijke mineralen. De trends van 2022 zijn samen te vatten in twee categorieën: retro en urban jaren ‘90.

Retro

Retro staat gelijk aan kleuren zoals terra, oker geel, blauw en de combinatie zwart-wit, waarbij je ook met verschillende kleuren wit kunt werken. De lijnen zijn hierbij strak en grafisch.

Let wel goed op de eenheid in huis. Welke kleur wit op de muur past bijvoorbeeld goed bij het lakwerk en de vloer?

De urban jaren ‘90 stijl

Deze woonstijl kenmerkt zich door het gebruik van koele, ruige materialen zoals beton en staal in combinatie met felle uitgesproken kleuren. Denk hierbij aan accenten bestaande uit graffiti, kunst en grafische elementen zoals letters en cijfers. In combinatie met hypermoderne hifi van Bang & Olufsen komt dit prachtig uit de verf! Maar als tegenhanger zie je ook klassiekere visgraatmotieven doorgevoerd in woonitems en meubels, zie bijvoorbeeld deze Visgraat nachtkastjes DIY.

Ga je voor een trendy interieur in 2022?

We zijn benieuwd of je iets met deze trends kunt thuis. Laat gerust weten welke mix van woontrends jij gebruikt en laat je tip achter via onze contactpagina. Lees meer voor huis en tuin via de overzichtspagina Wonen.

[Foto:] Nextvoyage via Pexels


Ontvang gratis updates zoals dit artikel over trendy interieur in 2022 

 


02-01-2022

Tags: trendy interieur in 2022 interieur wonen huis

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl