2009-mia-domenico-455-unsplash 2007-dan-counsell-365835-unsplash 2011-igor-ovsyannykov-219666-unsplash
Zo maak je het kerstboom versieren nog leuker

Zo maak je het kerstboom versieren nog leuker

Kerst is weer in aantocht en daarmee ook het koude, gure weer. Veel Nederlanders verheugen zich op het samenkomen van de hele familie onder het genot van lekker eten en drinken. Kerst is na de afgelopen Corona tijd, dan ook niet een vanzelfsprekend gegeven geworden. We zijn dus allen weer verheugd om met de gehele familie samen te komen om dit te vieren. Lekker eten met je familie die je lang niet hebt gezien en natuurlijk het gezellige natafelen. Uiteraard staat de mooie kerstboom ook weer klaar en fleurt deze de hele kamer op. Het opzetten van de boom is ook altijd een leuk deel van de kerst. Vele mensen maken er een hobby van, en voor deze fanatiekelingen hebben wij in dit artikel aardig leuke info over kerstboom versieren klaarstaan.

kerstboom uitzoeken De kerstboom uitzoeken

Het uitzoeken van de kerstboom is de perfecte start om in de kerst-mood te komen. Je kunt zelf je eigen kerstboom uitzoeken en omzagen, of je kunt deze kopen bij een tuincentrum. Ook verschillende bouwmarkten zoals de Praxis, doen mee aan het kerstbomen festijn. Sommige bouwmarkten hebben zelfs een speciale kerstafdeling ingericht. Alleen al door een rondje te lopen krijg je helemaal zin in kerst.

Veel kerstboomverkopers zoeken een plekje op waar veel mensen komen. Hier verkopen ze dan op straat kerstbomen. Het voordeel is dat dit vaak dicht bij huis is. Let goed op de beschikbare ruimte in huis. Je wilt namelijk geen kerstboom die veel te groot is in vergelijking met bijvoorbeeld je appartement.

kerstverlichting De lichtjes ophangen

Zodra je een mooie kerstboom hebt uitgezocht kun je deze thuis gaan neerzetten. Je kunt er een kruis onder laten slaan, of er een standaard bij kopen die je vaak ook kunt vullen met water voor een goede houdbaarheid van de naalden. Belangrijk is dat de kerstboom recht blijft staan. Het zou zonde zijn als de kerstboom vol hangt met versieringen, omvalt. Zodra de kerstboom (stabiel) staat, kun je de lichtjes erin gaan hangen. Dit is echt een hele operatie. De truc is om de lichtjes zo gelijk mogelijk te verspreiden over de kerstboom. Werk hierbij steeds van voren naar achter. Zo krijg je een goed gevulde kerstboom met lichtjes op elke tak. Met een stekker met afstandsbediening of een schakelklok zet je makkelijk de lichtjes aan en uit.

kerstballen De kerstballen erin hangen

Na het ophangen van de lichtjes kan de versiering in de boom worden gehangen. Bedenk van tevoren voor welk kleurenthema je kiest. Je kunt hierbij rekening houden met de trends van dit moment. Zo is een volledig witte kerstboom helemaal hip! Je kunt er echter ook voor kiezen om helemaal geen kleuren thema aan te houden en er in te hangen wat jij wilt. Ook dit zal eindigen in een mooie versierde boom.

Personaliseren en smullen

Je kunt vrijwel overal terecht voor versiersels. Het is daarentegen ook leuk om gepersonaliseerde items in de boom te hangen. Bestel dan ook een kerstbal met een leuke familiefoto. Of je kunt zelf stickers maken met een kerstthema op bijvoorbeeld diy-ballen. Vergeet ook niet om versnaperingen in de boom te hangen. Zuurstokken en kerstkransjes zijn onmisbaar.

Tot slot kan je de boom afmaken door nep sneeuw toe te voegen. Dit kun je zowel spuiten met een spuitbus als eroverheen gooien. Je kerstboom is nu helemaal klaar voor de Kerst! O nee, wacht de pakjes er nog onder en met het oog op de toekomst kan je die beter duurzaam inpakken met kraftpapier.

Hoe ga jij je kerstboom versieren?

Maak dit artikel steeds mooier en deel je tips via onze contactpagina.

[Foto:] Jonathan Borba via Pexels


Ontvang gratis updates zoals dit artikel over kerstboom versieren

 


08-12-2021

Tags: kerstboom versieren feestdagen lifestyle wonen

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl