2009-mia-domenico-455-unsplash 2007-dan-counsell-365835-unsplash 2011-igor-ovsyannykov-219666-unsplash
Zo maak je kennis met kooktechnieken

Zo maak je kennis met kooktechnieken

Veel mensen houden van koken. Of dat nu even snel doordeweeks is of uitgebreider in het weekend. Het heeft iets rustgevends. Het voorbereiden van heerlijke gerechten en het op smaak brengen van alle ingrediënten. Überhaupt het uitkiezen van wat je wilt gaan maken en het kopen van de benodigdheden is al leuk om te doen. Wanneer je bezig bent, zet je misschien een gezellig muziekje op. Of je nu een beginnende kok bent of al wat jaren ervaring hebt, het is altijd leuk om meer te weten te komen over kooktechnieken. ZoMaakJe.nl neemt je mee in de mogelijkheden. Van de betere restaurants en chefkoks voor inspiratie tot praktische recepten en cursussen. Lees daarom snel verder.

kooktechnieken kennis Kooktechnieken van restaurants

Kan jij al pocheren, mousseren en blancheren? De toprestaurants draaien daar hun hand niet voor om. Om deze restaurants te vinden voor kookinspiratie ken je vast wel de Michelin Gids met hun sterrenwaardering. Maar er is er nog een: Gault en Millau. Hierin verschijnen alle beste restaurants, chefs en cocktailbars. De inspecteurs gaan anoniem langs en geven de restaurants punten op een schaal van 1 tot 20. Alleen restaurants met een score van 12 of hoger komen in de gids terecht. Een paar van de best scorende restaurants zijn De Librije, Inter Scaldes en Ciel Bleu. Ciel Bleu scoorde 19 punten en de andere twee 19,5. Ciel Bleu heeft een prachtig panoramisch uitzicht over Amsterdam. Je wordt voorzien van een heerlijk vier gangen diner verzorgd door de twee Michelin sterren koks Onno Kokmeijer en Arjan Speelman. Het kost wat maar je komt ongetwijfeld wijzer naar buiten. 

KokenKoken

De Librije maakt veel gebruik van authentieke streekproducten gecombineerd met de nieuwste kooktechnieken. Denk hierbij aan gerechten als Noordzee garnaal met ganzenlever en spruit, zoete rijsttafel en langoustine met zuurkool en vetspek. Het restaurant bevindt zich in Zwolle. Als laatste is daar nog Inter Scaldes. Dit is een restaurant gelegen in Zeeland en is in het bezit van drie Michelin sterren. Ze serveren een vijf gangen menu voor de lunch, een acht gangen diner en een prachtig vier gangen menu dat bedoeld is voor lunch en diner. De prijzen lopen van 165 euro tot 325 euro per persoon per menu.

leren koken Leren koken

Wanneer je beter wilt leren koken zou je misschien denken dat dit moeilijk is of veel tijd kost. Maar dat valt op zich mee. Het belangrijkste is dat je eerst weet wat je wilt leren. Wil je gezonder leren koken met bijvoorbeeld meer groente, gevarieerd koken met rijst of smaken goed combineren? Bepaal daarna een vaste dag die je kunt besteden aan het leren koken. Bijvoorbeeld elke zaterdag kook je een nieuw recept met veel groente en veel smaken en specerijen die gecombineerd worden.

Inspiratie haal je ook uit de beste vegan kookboeken, een van deze boeken over fit en gezond worden of gewoon online zoals variaties op een heerlijk boerenkoolrecept. Online zijn er zat geschikte recepten passend bij je niveau maar ook met net een beetje meer uitdaging om jezelf 'kokenderwijs' te verbeteren. Of koop een kookboek voor dummies of met een bepaalde specialisatie die bij je past. Kies wel een moment waarop je voldoende tijd hebt en dus rustig aan kunt doen.

Als laatste kies je ervoor om te beginnen met goed leren koken. Dit kun je doen door bijvoorbeeld filmpjes te kijken op YouTube of door ergens een cursus te volgen. Er zijn legio kookcursussen, dat zie je wel aan deze oneindige opsomming:

Cursussen kooktechnieken

kooktechniek chefs Bekende chefs en hun kooktechnieken

Mocht je willen weten wie de beste of bekendste chefs ter wereld zijn zodat je je kunsten nog verder kunt ontwikkelen door van ze te leren, volgen hier een aantal namen:

Meer plekken voor kooktechnieken?

Dit zijn enkel een paar voorbeelden. Weet je meer live mogelijkheden voor meer kookinspiratie en om elders kennis op te doen over kooktechnieken? Laat het weten via onze contactpagina. Zo wordt dit een steeds completer overzicht.

[Foto:] RODNAE Productions via Pexels


Ontvang gratis updates zoals dit artikel over kooktechnieken

 


03-12-2021

Tags: Zo maak je kennis met kooktechnieken

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl