2009-mia-domenico-455-unsplash 2007-dan-counsell-365835-unsplash 2011-igor-ovsyannykov-219666-unsplash 2002-shawnn-tan-265187
Zelf parfum maken met deze ingrediënten

Zelf parfum maken met deze ingrediënten

Hou je van heerlijk geurende parfums zoals Lancôme of Chanel en ben je benieuwd hoe zulke geuren tot stand komen? Of ben je een grootgebruiker van zulke lekkere luchtjes en loopt dat een beetje in de papieren? Waarom maak je dan niet je eigen parfum? Het is leuk, creatief en je kunt je eigen unieke geur creëren die perfect bij je past. In dit artikel leer je hoe je zelf parfum kunt maken met behulp van enkele eenvoudige ingrediënten. Laten we aan de slag gaan!

ingrediënten parfum Wat heb je nodig?

Voordat we beginnen, verzamel de volgende ingrediënten en materialen:

stappen zelf parfum maken Stappenplan zelf parfum maken

Volg deze eenvoudige stappen om je eigen parfum te maken:

Stap 1: Kies je geurende oliën

Denk na over welke geuren je wilt combineren om je eigen unieke parfum te maken. Experimenteer met verschillende essentiële oliën en maak aantekeningen van de combinaties die je lekker vindt. Je kunt ook online zoeken naar parfumrecepten voor inspiratie.

Stap 2: Bereid je flesje voor

Neem het glazen flesje en zorg ervoor dat het goed schoon en droog is. Een schone fles zorgt ervoor dat je parfum niet wordt verontreinigd.

parfumflesje

Stap 3: Meng de oliën

Vul het flesje voor ongeveer 75% met de basisolie van jouw keuze. Voeg vervolgens een paar druppels van elke essentiële olie toe om de gewenste geur te creëren. Begin met een kleine hoeveelheid en voeg meer toe als dat nodig is. Meng de oliën voorzichtig door het flesje voorzichtig te schudden.

Stap 4: Laat het parfum rijpen

Nadat je de oliën hebt gemengd, sluit je het flesje goed af en laat je het parfum rijpen. Plaats het flesje op een koele, donkere plaats, zoals een kast, gedurende ten minste 48 uur. Dit geeft de oliën de tijd om zich te vermengen en de geur te ontwikkelen.

Stap 5: Optionele toevoegingen

Als je wilt, kun je gedroogde bloemblaadjes of kruiden toevoegen om je parfum een extra vleugje geur en visuele aantrekkingskracht te geven. Plaats eenvoudigweg enkele bloemblaadjes of kruiden in het flesje en laat ze enkele dagen in het parfum weken.

zelfgemaakte parfum Geniet van je zelfgemaakte parfum!

Na het rijpingsproces is je zelfgemaakte parfum klaar om te worden gebruikt. Breng een kleine hoeveelheid aan op je polsen, achter je oren of waar je maar wilt. Vergeet niet dat je met zelfgemaakte parfum minder intensiteit kunt verwachten dan bij commerciële parfums, maar het zal nog steeds heerlijk ruiken en jouw persoonlijkheid weerspiegelen.

Experimenteer met verschillende geuren en verhoudingen om jouw perfecte parfum te vinden. En wees niet bang om te experimenteren - soms ontstaan de meest interessante geuren uit onverwachte combinaties. Veel plezier en geniet van je zelfgemaakte parfum!

Opmerking bij zelf parfum maken

Als je allergisch bent voor bepaalde oliën of gevoelig bent voor geuren, test dan altijd een klein beetje van je zelfgemaakte parfum op een klein stukje huid voordat je het volledig gebruikt. Is de geur toch niet helemaal naar wens of wil je gewoon wat meer afwisseling, jaarlijks kan je online profiteren van extra voordelige geurtjes op Cyber Monday!

Meer over Beauty >>

[Inspiratie voor dit artikel is van Parfumerie Douglas | Foto zelf parfum maken van Ron Lach via Pexels]

05-10-2023

Tags: Hobby Beauty Parfum

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl