2009-mia-domenico-455-unsplash 2007-dan-counsell-365835-unsplash 2011-igor-ovsyannykov-219666-unsplash
Zo maak je video voor Pinterest. 8 Tips!

Zo maak je video voor Pinterest. 8 Tips!

Video blijft maar winnen aan populariteit op social media. Ook op Pinterest kan je heel goed video als content vorm inzetten. Maak jij al speciaal video voor Pinterest? Het helpt je aan meer bereik en daarmee werk je zeker aan je naamsbekendheid. Met videopins als een directe advertentie, originele promo of als leerzame tutorial kan je echt scoren. 

Zo krijgt jouw video op Pinterest de aandacht die het verdient:

sterke video 1. Sterke video maken voor Pinterest

Het klinkt wellicht als een open deur maar geef veel aandacht aan de start van je videopin. Open sterk en zorg dat het direct toepasbaar en herkenbaar is. Dat doe je door al in de eerste seconden kort en bondig maar sterk de aandacht te trekken. Wil je inspiratie over de inzet en inhoud van je pinboodschap lees dan ook ons eerdere bericht. Ga je voor bewustwording, overweging, conversie of offline verkoop? Ook betrokkenheid of trends pas je makkelijk toe in een videopin!

videolengte 2. De beste videolengte op Pinterest

Als jouw video-ideeën compact en glashelder zijn hoef je jouw minivideoproductie alleen nog tot de juiste lengte te monteren. De lengte is afhankelijk van het type boodschap van je videopin. Zo raadt Pinterest zelf voor organische inhoud videopins aan met een lengte van 15 seconden tot 1 zelfs  minuut. Maar voor een directe videoadvertentie blijkt een korte 'cut' van 6 tot 15 seconden goed te werken.

beeld video 3. Laat het beeld spreken

Het is misschien even wennen maar gebruik beelden en dus geen woorden. Besef dat er ook pinners zijn die je videopin bekijken zonder geluid. Dat kan op kantoor zijn, in een drukke huiskamer of gewoon in de stiltecoupé. Staar je dus niet blind op alleen maar de prachtigste audio of een persoonlijke dialoog. Pas bijschriften of mooie tekst-overlays toe en vertel zo ook je verhaal.

omslagbeeld 4. Vang je video in één omslagbeeld

Vaak vergeten maar heel belangrijk voor de views en pins... Maak je videopin af met een opvallend e visual. Dit noemen we de omslagafbeelding. Zo weet iedereen direct waar jouw video over gaat. Het omslagbeeld kies je als je je video uploadt op Pinterest.

pinvideo

videopintitels 5. Maak videopintitels en -beschrijvingen

Het klijkt allemaal zo snel en makkelijk. Maar neem de tijd en optimaliseer ook de tekst bij je videopin. Net als bij andere posts ga je vast voor het beste zoekresultaat. Je krijgt beduidend meer bezoekers door heldere titels en beschrijvingen. Dat komt omdat je videopin dan duidelijk sneller wordt ontdekt in de zee aan zoekresultaten. Gebruik een maximum van 100 tekens voor je titel en maximaal 500 tekens voor je pinbeschrijving.

specs pinterest 6. Check de specs op Pinterest

Je kunt video's in vele soorten en maten maken en opslaan. Bekijk daarom vooraf al in het helpcentrum van Pinterest de verschillende specificaties en vereisten voor je videomateriaal. Die variëren van bestandstypen tot tekenlimieten en alle 'video- en audiocodecs' tref je er in een tabel aan.

e-learning pinterest 7. Bekwaam jezelf en maak!

Leuk om te lezen maar vooral heel leerzaam zijn bijzonder genoeg juist deze 'old school' boeken maar ook e-books:

videosoftware pin 8. Werk met geschikt materiaal

Voor een professioneler resultaat op sociale media vind je online veel handige producten. Je shoot maak je zo ook veel leuker. Denk aan een serieuze vlogging kit of een van deze vlogcamera's, statieven of selfiesticks. Denk ook aan de juiste videobewerkingssoftware om losse video's professioneler aan elkaar te maken of achtergrondmuziek en effecten toe te voegen. Daar zijn natuurlijk ook apps voor en binnen de social media-apps kan ook heel veel. En bedenk dat je zelf ook kunt schitteren voor de camera bijvoorbeeld met een glowy skin haha.

Als je een keer een groot feest geeft of event organiseert, kan je naast inzet van video ook eens voor 24 uur een Photobooth huren bij Djunes.nl. Dan kan je de fotografie delen op Pinterest én je hebt voor iedereen een mooie print om mee te geven.

Show je beste video voor Pinterest!

Hopelijk ben je geholpen met deze praktische tips om de beste én mooiste videopins te creëren. Heb je meer videotips of wil je ook samenwerken? Stuur dan een berichtje via de contactpagina. Einde bericht of beter, zoals men zegt als de filmopname klaar is: 'It's a wrap!

Lees ook meer over Sociale media >>


Ontvang gratis updates zoals dit artikel over video voor Pinterest

 


06-04-2022

Tags: videopins pinterest social media

Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl